Ο Δρ Neil Shay, βιοχημικός και μοριακός βιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Ορεγκον, δήλωσε ότι τα ευρήματα της έρευνάς του, υποδεικνύουν πως το σταφύλι – μοσχοστάφυλο θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους να διαχειριστούν καλύτερα την παχυσαρκία και τις σχετιζόμενες με αυτήν διαταραχές όπως λιπώδης νόσος του ήπατος.
«Δεν βρήκαμε, και δεν περιμέναμε να βρούμε, ότι οι ενώσεις που βρίσκονται στο σταφύλι, θα μπορούσαν να βελτιώσουν το σωματικό βάρος», πρόσθεσε.
Αυτό που διαπίστωσαν όμως οι ερευνητές είναι πως το συστατικό ελλαγικό οξύ που βρίσκεται στα σταφύλια, επιβραδύνει την ανάπτυξη των υφιστάμενων λιπωδών κυττάρων και το σχηματισμό νέων,ενισχύοντας έτσι τον μεταβολισμό των λιπαρών οξέων στα ηπατικά κύτταρα.
Η μελέτη, η οποία διεξήχθη με το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα και το Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα, έρχεται να συμπληρώνει την έρευνα του Δρ Shay και αποδεικνύει πως η χορήγηση εκχυλισμάτων από σταφύλια ποικιλίας «Pinot Noir» βελτιώσαν την υγεία υπέρβαρων ποντικιών.