ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η μοναξιά του…σχοινοβάτη!Δεν «περνάει» στη Νέα Δημοκρατία, η θεωρία της «αριστερής παρένθεσης».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υποστηριξέι ότι η συγκρουσιακή τακτική στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, που ακολουθεί η κυβέρνηση, ακολουθεί τη λογική του ρίσκου του τζόγου.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, θα κάνει αναφορά, σε στήριξη  του κόμματος του, προς την κυβέρνηση υπό τον απαράβατο όρο να μην τεθεί σε διακινδύνευση η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Δεν είναι λίγοι πάντως εκείνοι, που υποστηρίζουν, ότι η θεωρία της "αριστερής παρένθεσης" δεν έχει πείσει καθόλου στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο σιγοβράζει, αναμένοντας το Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου, καθώς από το αποτέλεσμα του ενδέχεται να κριθούν και οι εξελίξεις στη Συγγρού.

Το κλείσιμο μιας συμφωνίας της κυβέρνησης με τους εταίρους, είναι πολύ πιθανό, να "ξυπνήσει" το ¨ηφαίστειο" της αμφισβήτησης, να ακολουθήσει "έκρηξη" και η "λάβα" να συμπαρασύρει τα πάντα στο πέρασμά της, από τη Συγγρού, ακόμα και την καρέκλα της ηγεσίας.

Εντωμεταξύ κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, δεν ενστερνίστηκαν και δημόσια την αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους με την κυβέρνηση, προτιμώντας να ακολουθήσουν μια πιο μεριοπαθή στάση, αναμένοντας τις εξελίξεις.

Όπως έκανε στην ομιλία του, τη Δευτέρα, ο νέος πρώτος τη τάξει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απαντώντας στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, μίλησε για στήριξη της κυβέρνησης προς την κατεύθυνση της συμφωνίας.
“Δεν έχουμε καμία πρόθεση να σας δούμε ως αριστερή παρένθεση, διότι αν συμβεί αυτό, θα σημαίνει ότι έχει αποτύχει η διαπραγμάτευση και αυτό κανείς δεν το θέλει. Κύριε Βαρουφάκη, πηγαίνετε στο Eurogroup έχοντας τη στήριξη όλου του Κοινοβουλίου και τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην διαπραγμάτευση”.

Αλλά και ο βουλευτής Β' Αθηνών Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι η Ν.Δ θα στηρίξει μία στροφή της κυβέρνησης στο ρεαλισμό. “Ας χρησιμοποιήσετε την εκλογική σας νίκη για να πετύχετε κάτι καλύτερο με τους εταίρους μας. Και μην μας οδηγήσετε μέσα από μια ακραία ρητορική, μια λαϊκίστικη προσέγγιση και μια «ευγενή τύφλωση» σε μια οικονομική και εθνική ήττα”.