ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της ΝΔ υπέρ της κυβέρνησης! Συντριπτικό το ποσοστό που στηρίζει τις προγραμματικές του ΣΥΡΙΖΑ

Ενδεικτικό είναι ότι το 79,2% των ερωτηθέντων εκφράζει θετική άποψη για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, έναντι 17,9% που εκφράζει αρνητική γνώμη, ενώ ακόμα και μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας θετική ή μάλλον θετική γνώμη εκφράζει το 59,9%.

Εξάλλου, το 78,4% των ερωτηθέντων αποτιμούν θετικά τη μέχρι τώρα παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης, έναντι 16% που έχει αρνητική άποψη, ενώ οι πολίτες ζητούν με το συντριπτικό ποσοστό 91% από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμβάλουν στη διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης, έναντι ενός 7,5% που διαφωνεί με τη θέση αυτή.

Επιπλέον, το 85,5% των πολιτών θεωρεί πως οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης είναι συνεπείς ως προς τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πάνω από εννέα στους δέκα (90,3%) συμφωνούν με την προώθηση των ελληνικών διεκδικήσεων έναντι της Γερμανίας για το κατοχικό δάνειο.

Τέλος, το 73,6% των πολιτών “βλέπουν” εν τέλει συμβιβασμό με τους εταίρους στις διαπραγματεύσεις, έναντι 16,2% που προβλέπει οριστική ρήξη. Ωστόσο, έξι στους δέκα Έλληνες πιστεύουν πως ο κίνδυνος αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ δεν έχει παρέλθει, ενώ το 76% των ερωτηθέντων συμφωνεί με το δόγμα “ευρώ πάση θυσία”.