ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και τώρα…αρχίζει η «μάχη»! Συγκρατημένα και με το βλέμμα στραμμένο στις 16 Φεβρουαρίου, η Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

τον σκληρό Σόιμπλε, την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, τον κεντρικό τραπεζίτη της Ένωσης Μάριο Ντράγκι αλλάκαι τους υπόλοιπους υπουργούς Οικονομικών, σε μια "μάχη" για γερά νεύρα…η οποία θα χτυπήσει "κόκκινο" στην αυριανή Συνόδο Κορυφής. 

Στο σημερινό Eurogroup, θα αναμετρηθούν οι προθέσεις,αλλά καμία πλευρά δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει πίσω στα βασικά ζητήματα των διαφωνιών, που έχουν εκφραστεί, και να δείξει σημάδια συμβιβασμού. Ωστόσο η Αθήνα, θεωρεί πως το ζητούμενο, είναι εάν θα ανοίξει ο δρόμος, για μια μεγαλύτερη σύγκλιση αύριο στη σύνοδο και μια οριστική συμφωνία τη Δευτέρα, στο τακτικό Εurogroup. 

Οι επόμενες μέρες θα είναι σχεδόν εφιαλτικές για την κυβέρνηση, σε ένα ανελέητο μπρα ντε φερ, με τους εταίρους, ωστόσο, οι αισιόδοξοι, θεωρούν ότι ακόμα και οι πιο σκληροί από τους δανειστές μας, θα κάνουν ένα βήμα πίσω, προκειμένου έστω και την τελευταία στιγμή, να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση, και ότι κάπου στο βάθος αχνοφαίνεται υποψία συμφωνίας