ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: Απολύτως συγχρονισμένος με Τσίπρα- Οταν το χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί, οδηγούμαστε σε κούρεμα

Σχολιάζοντας τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή ο Νίξον ανέφερε στο twitter τα εξής: «Τώρα o Τσίπρας αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν ψάχνει για νέο δάνειο, αλλά σήμερα το πρωί Βαρουφάκης έψαχνε για 7 δισ. ευρώ. Αυτά τα παιδιά, μιλούν μεταξύ τους;»

Η απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη ήλθε λίγο αργότερα και ανέφερε τα εξής: «Συνεχεία (.σ.σ ομιλούν). Και είναι τελείως συγχρονισμένοι. Κάτι που θα είχες αντιληφθεί εάν άκουγες εμάς και όχι αυτά που οι άλλοι είπαν ότι είπαμε».

Την ίδια ώρα την άποψη ότι όταν ένα χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί, αυτό αναγκαστικά μας οδηγεί σε κούρεμα, εκφράζει μέσω του γερμανικού περιοδικού Stern, ο υπουργός Οικονομικών,
«Είναι σημαντικό ότι το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί στο άμεσο μέλλον» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιάνης Βαρουφάκης στο Stern.

Για αυτό «μπορούμε να εφεύρουμε πολλές ονομασίες» σημειώνοντας πως τόσο η ελληνική όσο και η γερμανική γλώσσα «είναι ιδιαίτερα δημιουργικές».

"Είμαστε μια άπειρη κυβέρνηση και δεν πήραμε λίγο χρόνο για να συνηθίσουμε τη δουλειά των υπουργείων μας. Μιλώντας με αυστηρούς όρους, χρειαζόμαστε λίγες εβδομάδες για να διαμορφώσουμε το πρόγραμμά μας, αλλά αυτό που βλέπουμε είναι η κάνη ενός όπλου. Πηγαίνοντας από συνάντηση σε συνάντηση και μετά από άγρυπνες νύχτες, αποδεικνύεται πως η κρίση έχει δοκιμάζει την ακεραιότητα και τη ψυχή της Ευρώπης", είπε.

Αναφερόμενος στο γερμανικό λαό είπε πως «είναι καλύτεροι Ευρωπαίοι από τους Γάλλους, καλύτεροι και από εμάς τους Έλληνες» ενώ ειδικά για την Ανγκελα Μέρκελ τόνισε πως είναι «η πιο έξυπνη πολιτικός στην Ευρώπη».

Παράλληλα έπλεξε το εγκώμιο του γερμανού ομολόγου του Βόλφγανγκ Σόιμπλε:«Είναι πιθανώς ο μόνος Ευρωπαίος πολιτικός με πνευματική υπόσταση και είναι δεσμευμένος Ευρωπαίος και ριζωμένος φεντεραλιστής».

Σε ερώτηση για το τι περιμένει από την Μέρκελ και τον Σόιμπλε, ο κ. Βαρουφάκης έπλεξε το εγκώμιο και των δύο: "Η κ. Μέρκελ είναι η πιο έξυπνη πολιτικός της Ευρώπης. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σε αυτό. Ο κ. Σόιμπλε είναι ίσως ο μόνος Ευρωπαίος πολιτικός με πνευματική ουσία. Είναι γνήσια δεσμευμένος στην Ευρώπη. Το βασικό ζήτημα είναι το πώς θέλουμε εμείς οι ίδιοι να βγούμε από την κρίση. Αντιμετωπίζουμε ένα πολιτικό πρόβλημα. Χρειαζόμαστε περισσότερη διαβούλευση και συντονισμό. Πολλοί πολιτικοί στην Ευρώπη είναι πολύ φοβισμένοι για να βγουν από το κοπάδι".