ΔΙΕΘΝΗ

Ο 29χρονος που «έφαγε πόρτα» από τη Wall Street και ίδρυσε startup $600 εκατ.

Το ίδιο συνέβη και με τον 29χρονο Daniel Saks, συνιδρυτής και συν-διευθύνων σύμβουλος της AppDirect, μια πλατφόρμας διαχείρισης και υπηρεσιών clouds, αφού όταν αποφοίτησε το 2009 από την σχολή πίστεψε ότι θα έβρισκε εύκολα δουλειά πάνω στον τομέα του.

Αρχικά, προσπάθησε να βρει δουλειά στην Goldman Sachs ή την Morgan Stanley, αλλά δεν τα κατάφερε και ο ίδιος είχε αρχίσει να απογοητεύεται. Η μόνη του εργασιακή εμπειρία ήταν ένα καλοκαίρι σε μια μικρή εταιρεία στο Σαν Φρανσίσκο χωρίς καν να πληρώνεται.

Ένα ταξίδι που έκανε για να δει έναν οικογενειακό του φίλο, τον Nicolas Desmarais ήταν αρκετό για να του αλλάξει τη ζωή. Εκεί άρχισε να κάνει τις πρώτες σκέψεις για να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση.

Ο φίλος του ο Desmarais εργαζόταν ως σύμβουλος σε μια επιχείρηση και συναναστρεφόταν με υψηλά στελέχη του τεχνολογικού κλάδου. Έτσι αποφάσισε να ασχοληθεί και εκείνος με τα clouds και τα λογισμικά αφού συνειδητοποίησε ότι το cloud computing θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι επιχειρήσεις.

Ο Saks πέρασε τους επόμενους πέντε μήνες ολοκληρώνοντας το επαγγελματικό του σχέδιο δημιουργώντας το AppDirect το οποίο μοιάζει πολύ με το iTunes ή το Google Play, αλλά είναι μόνο για τις εφαρμογές των επιχειρήσεων.

Η ιδέα της ίδιας της AppDirect μπορεί να ακούγεται απλή, αλλά οι επιχειρήσεις πρέπει να δαπανήσει πολλούς πόρους για να κατασκευάσουν το δικό τους κατάστημα app.

Σήμερα περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν την υπηρεσία, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων σε μεγάλες επιχειρήσεις όπως η Comcast, η Deutsche Telekom, και η ADP. Τα έσοδά της διπλασιάζονται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και ανήλθαν στα 18 εκατομμύρια δολάρια το περασμένο έτος.

Σήμερα, η εταιρεία, ανακοίνωσε ένα νέο γύρο χρηματοδότησης, 50 εκατ. δολαρίων από επενδυτές.

«AppDirect ανοίξει μια νέα αγορά για τους κατασκευαστές λογισμικού, βοηθώντας τις μικρές επιχειρήσεις να βρουν το λογισμικό που τους ταιριάζει και να το χρησιμοποιούν σωστά.

 

Πηγή: newmoney.gr