ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χωρίς τέλος οι αποκαλύψεις για το θρίλερ στο Eurogroup: Η εμπλοκή του Σόιμπλε στην ανακοίνωση που ποτέ δεν έγινε

Ο δημοσιογράφος Πολ Μέισον περιγράφει με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο twitter επικαλούμενος ελληνική κυβερνητική πηγή: όλες οι πλευρές είχαν καταλήξει σε ένα κείμενο που αναφερόταν σε τροποποίηση, επέκταση και επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος. Ομως ο Σόιμπλε ζήτησε να φύγει η λέξη τροποποίηση.

Μετά από δυο ώρες συζητήσεων καμία πλευρά δεν υποχωρούσε με αποτέλεσμα να μην βγει τελικά η ανακοίνωση. Αντιθέτως διέρρευσε το αρχικό κείμενο από το οποίο είχε αφαιρεθεί η λέξη τροποποίηση όπως επιθυμούσε ο Σόιμπλε.

Όπως επίσης μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που απέρριψε, έπειτα από εισήγηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, το τελευταίο κείμενο που κατατέθηκε στο χθεσινοβραδινό Eurogroup και ζητούσε, μεταξύ άλλων, από την ελληνική κυβέρνηση να αποδεχθεί την ολοκλήρωση και παράταση του υφιστάμενου προγράμματος με τροποποιήσεις, που πρότεινε η Αθήνα.

Σύμφωνα ωστόσο με κυβερνητικές πηγές, ένα άλλο κείμενο, περισσότερο συμβιβαστικό, απορρίφθηκε από τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε και στη συνέχεια ακολούθησε ένα έντονο παιχνίδι τακτικής και εντυπώσεων, με την κατάθεση και άλλων κειμένων που δεν είχαν ευτυχή κατάληξη.