Σε συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερει: Ο Ψυχρός Πόλεμος έδωσε την ευκαιρία στις HΠΑ και στο δημιούργημά τους, το ΝΑΤΟ, να επιβάλουν τη θέλησή τους στην Ευρώπη. Και καρπός αυτής της θέλησης είναι η σημερινή Γερμανία.
Όσον αφορά στις πολεμικές αποζημιώσεις, ο κ. Γλέζος εκτίμησε πως στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι συσχετισμοί δεν είναι τέτοιοι που να ευνοούν πρωτοβουλίες με απτά αποτελέσματα για το ζήτημα, πιστεύει όμως οτι εκ των πραγμάτων η Γερμανία θα αναγκαστεί να συζητήσει με την Ελλάδα για το θέμα.
«Η γερμανική κυβέρνηση, κακομαθημένη έως τώρα από τις συνεχείς υποχωρήσεις των υπόλοιπων Ευρωπαίων, δεν θα μπορεί να αρνείται στο διηνεκές να καθίσει και να συζητήσει με την Ελλάδα. Άλλωστε και ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο νέος Έλληνας Πρόεδρος, κατέχει άριστα, και ως νομικός, το θέμα των οφειλών της Γερμανίας προς τη χώρα μας. Στο κάτω-κάτω της γραφής, τα επιχειρήματα των Γερμανών θα φανεί πόσο σαθρά είναι, αν τολμήσουν να προχωρήσουν σε υπογραφή Συνθήκης Ειρήνης με την Ελλάδα, αντί του νόθου καθεστώτος της «μη εμπόλεμης κατάστασης» που ισχύει σήμερα. Τότε θα υποχρεωθούν να πληρώσουν», πρόσθεσε.
Σε άλλο σημείο, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς άσκησε σφοδρή κριτική στη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και επεσήμανε ότι είναι κομβικής σημασίας το στοιχείο της Λαϊκής κυριαρχίας και της τήρησης του Συντάγματος.
«Οι προεκλογικές εξαγγελίες και οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης μπορούν να υλοποιηθούν στον βαθμό και μόνο που η εξουσία περνάει στα χέρια του λαού. Ο ΣΥΡΙΖΑ στις εξαγγελίες του υποσχέθηκε τη Λαϊκή Κυριαρχία, την οποία και το ισχύον Σύνταγμα καταγράφει ως θεμέλιο του Πολιτεύματος, μολονότι την αγνόησαν και την περιφρόνησαν όλες οι ώς τώρα κυβερνήσεις. Ο λαός περιμένει από την κυβέρνηση που εξέλεξε να εφαρμόσει πρώτα και κύρια το Σύνταγμα», δήλωσε ο κ. Γλέζος.
Επιπλέον, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «το τρίπτυχο της Γαλλικής Επανάστασης θα παραμένει και σε 100 χρόνια επίκαιρο: Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη. Η δίκαιη κοινωνία, που ονειρευτήκαμε και για την οποία παλέψαμε, περιγράφεται πολύ καλά από τις τρεις αυτές λέξεις-ορόσημα. Ώς τώρα δεν τα καταφέραμε, αλλά μπορώ να ελπίζω ότι θα τα καταφέρουν οι επόμενες γενιές».