Παράλληλα τονίζει ότι κανένας στην Ευρώπη ή στην Ελλάδα δεν επιθυμεί το Grexit, γεγονός το οποίο αποτελεί μία πολύ καλή βάση για τη διαπραγμάτευση μεταξύ πιστωτών και Αθήνας.
Ερωτώμενος από τη γαλλική εφημερίδα εάν γνωρίζει ποια είναι η κατάσταση στα οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας και εάν όντως θα υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας στη χώρα στα τέλη Μαρτίου ο κ. Ρέγκλινγκ εμφανίζεται αρκετά διστακτικός ως προς το να «καταθέσει» μία ξεκάθαρη απάντηση, τουλάχιστον στο δεύτερο μέρος της ερώτησης.
«Δεν έχουμε κάποια ξεκάθαρη ιδέα. Όμως είναι σημαντικό ότι έχει ξεκινήσει η εργασία των τεχνικών κλιμακίων. Την περασμένη εβδομάδα η Αθήνα απέστειλε τα τελευταία στοιχεία για τα έσοδα του Ιανουαρίου και αυτά επιβεβαίωσαν τους φόβους μας: το πρωτογενές πλεόνασμα έχει μειωθεί, ίσως εξαφανίστηκε. Σε ό,τι αφορά τον τομέα των δαπανών η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να εφαρμόσει νέα ανθρωπιστικά μέτρα στο κοινοβούλιο. Θα πρέπει να εξετάσουμε το κόστος αυτών των μέτρων», δήλωσε ο επικεφαλής του EFSF.
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να υπάρξει εκταμίευση μέρους της δόσης που έχει απομείνει, ο κ. Ρέγκλινγκ επαναλαμβάνει ότι το Eurogroup έχει ξεκαθαρίσει ότι χωρίς την αξιολόγηση των θεσμών δεν μπορεί να υπάρξει μία τέτοια κίνηση.
«Θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για το δημόσιο έλλειμμα, το πρωτογενές πλεόνασμα και τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμοστούν. Θα ήταν πολύ καλό εάν μπορούσε να υπάρξει συμφωνία πριν από το τέλος Απριλίου το αργότερο. Τόσο για τους πιστωτές της χώρας όσο και για την ίδια την Ελλάδα, όσο γρηγορότερα τελειώσει η όλη υπόθεση τόσο το καλύτερο. Όμως είναι φανερό ότι θα χρειαστεί χρόνος».