ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα δύο η Ν.Δ για την αντιπολιτευτική τακτική. Ποιοι ζητούν καταψήφιση όλων των μέτρων της κυβέρνησης ποιοι είναι μετριοπαθείς

Παραπέμπουν δε τη σχετική απόφαση για όποτε η αξιωματική αντιπολίτευση πάρει στα χέρια της τη σχετική λίστα. Ωστόσο οι δύο τάσεις στο γαλάζιο στρατόπεδο για το θέμα αυτό φάνηκαν και κατά τη συζήτηση στο πολιτικό συμβούλιο, όπου διημείφθησαν ενδιαφέροντες διάλογοι και δεν έλειψαν οι αιχμές.

Ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής Ανδρέας Παπαμιμίκος πήρε το λόγο επιμένοντας ότι η Ν.Δ πρέπει να ζητήσει τη δημιουργία και να στηρίξει ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων με τρεις άξονες: Παραμονή της χώρας στο ευρώ, ταχύτερη έξοδο από την κρίση και βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Τα οφέλη για τη Ν.Δ από αυτή τη στάση, σύμφωνα με τον κ.Παπαμιμίκο, είναι ότι θα δείξει ότι προτάσσει το εθνικό συμφέρον και ταυτόχρονα ότι έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, καταθέτοντας και η ίδια προτάσεις για μεταρρυθμίσεις.

Οι "σκληροί"

Οι υποστηρικτές της σκληρής γραμμής ωστόσο εξέφρασαν διαφορετική άποψη. Χαρακτηριστική ήταν η φράση του Χρύσανθου Λαζαρίδη: “Ή θα είμαστε σκληροί απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ ή διαφορετικά θα είμαστε εξαπτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ”.

Κάθετα αντίθετος σε οποιαδήποτε λογική συνεννόησης και στήριξης ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης, όπως και ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος έχει δηλώσει και στην κοινοβουλευτική ομάδα αλλά και δημοσίως ότι η Ν.Δ πρέπει να καταψηφίζει τα πάντα, αφήνοντας στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία την ευθύνη στήριξης ή μη των κυβερνητικών προτάσεων.

Οι μετριοπαθείς

Με τη μετριοπαθή γραμμή συντάχθηκαν και η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Να δούμε τι θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, αλλά με τη λογική στήριξης αναγκαίων μέτρων”, ήταν η άποψη της κ.Κεφαλογιάννη. Ναι υπό όρους και αυτοί είναι να δούμε τι περιέχει η λίστα των μέτρων και να στηρίξουμε την ευρωπαϊκή κατεύθυνση της χώρας, σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης διαφώνησε με τη λογική Βορίδη, δηλαδή το “όχι σε όλα”, λέγοντας ότι η Ν.Δ θα πρέπει να περιμένει να δει ποια μέτρα θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή και να στηρίξει σε αυτή τη φάση. Τόνισε όμως ότι θα πρέπει ο Αλέξης Τσίπρας να παραδεχθεί ότι αυτό που υπογράφει είναι νέο μνημόνιο για να έχει στήριξη από τη Ν.Δ σε μία συνολική συμφωνία στο μέλλον.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης επισήμανε την ανάγκη για πιο στοχευμένη αντιπολίτευση, με προτεραιότητα πέρα από την οικονομία και τα θέματα της καθημερινότητας και άφησε αιχμές κατά Γεωργιάδη- Βορίδη ζητώντας να υπάρχει κοινή γραμμή και “να μη βγαίνουν μόνο ακραίες φωνές”. Χαρακτήρισε επίσης λάθος “να λένε ορισμένοι να πέσει η κυβέρνηση δύο μήνες μετά τις εκλογές, αυτό μόνο συσπειρώνει το ΣΥΡΙΖΑ”.

Τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου πρέπει να είναι προσεκτικά με τις δημόσιες δηλώσεις τους, να μην παρασύρουν προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση προβάλλοντας προσωπικές απόψεις ζήτησε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Τόνισε ότι η Ν.Δ θα είναι βεβαίως ο εγγυητής της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρείται κοινοβουλευτικά δεδομένη, προσθέτοντας: “Να δούμε πρώτα τα μέτρα”.

πηγή : news247.gr