«Η "ΑΥΓΗ" αισθάνεται την ανάγκη να δηλώσει ότι ουδέποτε είχε την πρόθεση να πλήξει την τιμή, την υπόληψη, την κοινωνική και πολιτική δράση, και κυρίως την επαγγελματική λειτουργία, υπόσταση και επάρκεια του συναδέλφου…»
Μια δικαστική διαμάχη, που αφορά σε αγωγή που είχε καταθέσει ο δημοσιογράφος των Νέων, Γιώργος Παπαχρήστος, κατά της εφημερίδας «Αυγή» και του Νίκου Φίλη για δημοσίευμά της, τον Αύγουστο του 2012, στο οποίο τον παρουσίαζε ως αργόμισθο και διαπλεκόμενο, φαίνεται πως έχει αίσια κατάληξη, καθώς παρόλο που η υπόθεση δεν έχει ακόμη τελεσιδικήσει, η εφημερίδα σε συνεννόηση με τους αντίδικους αποφάσισε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τον δημοσιογράφο, αναρτώντας το ακόλουθο κείμενο:
«Η ΑΥΓΗ" αισθάνεται την ανάγκη να δηλώσει ότι ουδέποτε είχε την πρόθεση να πλήξει την τιμή, την υπόληψη, την κοινωνική και πολιτική δράση, και κυρίως την επαγγελματική λειτουργία, υπόσταση και επάρκεια του συναδέλφου δημοσιογράφου της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου και κινήθηκε η εφημερίδα από εύλογο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.
Μια σειρά ατυχών δημοσιευμάτων, τα οποία βασίστηκαν σε προδήλως ψευδείς πληροφορίες έδωσαν την εντύπωση ότι ο συνάδελφος κ. Παπαχρήστου είναι ένας αργόμισθος του δημοσίου, διαπλεκόμενος δημοσιογράφος και εν πολλοίς στοιχείο που δεν έχει σχέση με την έντιμη και καλώς ευννοούμενη δημοσιογραφία.
Είναι προφανές ότι από μεταγενέστερη δημοσιογραφική έρευνα που ακολούθησε, αποδείχθηκε ότι η ΑΥΓΗ είχε πέσει θύμα ψευδών και γι' αυτό αβασίμων πληροφοριών. Υπό την έννοια αυτή αισθάνεται ότι έχει την υποχρέωση να ανασκευάσει πλήρως τα όσα δημοσίευσε κατά καιρούς, και με πλήθος επιθετικών απαξιωτικών προσδιορισμών σε βάρος του κυρίου Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου. Επιπροσθέτως επιθυμεί να τονίσει ότι τιμά και σέβεται ως συνάδελφο τον κ. Παπαχρήστο.
Ο δε κ. Γιώργος Παπαχρήστος δηλώνει ότι ουδεμία αξίωση κατόπιν αυτών έχει ή διατηρεί αστικής, ποινικής και πειθαρχικής φύσεως κατά της ΑΥΓΗΣ Α.Ε. και του κ. Νίκου Φίλη».
Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος κοινοποίησε το κείμενο της «Αυγής» στο twitter κάνοντας δεκτή τη συγγώμη προς το πρόσωπό του: «Η οφειλόμενη έστω και μετα τριετία συγνώμη της ΑΥΓΗΣ. Δεκτή…»
Διαβάστε σχετικά: