ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφτασαν οι πρώτοι μετανάστες στον Ελαιώνα-Παρουσία της Χριστοδουλοπούλου και ισχυρών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα έφτασαν τις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις υποδοχής προσφύγων στον Ελαιώνα, οι πρώτοι 100 μετανάστες από το Πεδίο του Αρεως,  που βιώνουν μία κόλαση εδώ και μέρες με σκηνές στημένες περιμετρικά του Πεδίου του Άρεως και συνθήκες άσχημες και σε κάθε περίπτωση βλαβερές ακόμη και για την υγεία τους.

Οι μετανάστες έφτασαν με λεωφορεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και όχι με αστυνομικά οχήματα ενώ στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ. Ανδρες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης έχουν ζώσει τον Ελαιώνα υπό τον φόβο τυχόν επεισοδίων από «αγανακτισμένους κατοίκους» της περιοχής.

Προτεραιότητα δόθηκε σε γυναίκες και παιδιά αλλά και σε οικογένειες προκειμένου να είναι αυτοί που θα μπορέσουν να πάρουν μία ανάσα μετά από το εφιαλτικό σκηνικό που ζουν και τους έχει καταπονήσει. Και ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να μοιραστεί η μεταφορά σε δύο μέρη σήμερα γυναίκες και παιδιά, και αύριο οι υπόλοιποι ως φαίνεται καταβάλλεται υπεράνθρωπη προσπάθεια ούτως ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία σήμερα σε διάστημα σύμφωνα με εκτιμήσεις δύο με τρεις ώρες. Τώρα ο χώρος στον οποίο μεταφέρονται οι μετανάστες είναι ένα τμήμα οικοπέδου περίπου 40 στρεμμάτων, ιδιοκτησία του Δήμου Αθηναίων στην οδό Αγίου Πολυκάρπου, σε μικρή απόσταση από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Την επιχείρηση επιβλέπει προσωπικά η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου.