ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δαφνί: Το προφίλ του θηριώδη ασθενή που «βύθισε» 3 οικογένειες στο πένθος

Eφιαλτικές στιγμές διαδραματίστηκαν χθες το απόγευμα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, με αποτελέσματα τρεις άνθρωποι να χάσουν με αποτρόπαιο τρόπο τη ζωή τους. Η έλλειψη προσωπικού αλλά και ειδικών χώρων και οι βίαιοι και επιθετικοί ασθενείς μετατρέπουν την ψυχιατρική κλινική σε ένα κολαστήριο.
Ποιος είναι όμως ο θηριώδης ασθενής που προκάλεσε την πυρκαγιά;
Ο 30χρονος άνδρας που αποφάσισε το απόγευμα της Παρασκευής να βυθίσει στο πένθος τρεις οικογένειες, πριν από πέντε χρόνια με μια μεγάλη πέτρα συνέθλιψε το κεφάλι του θείου του και προκάλεσε τον ακαριαίο θάνατο του. Καταδικάστηκε για την πράξη του όμως κρίθηκε ότι πάσχει από σχιζοφρένεια και για το λόγο αυτό οδηγήθηκε στο ''Δαφνί''. 
Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου τον τοποθέτησαν σε ειδικό θάλαμο στο κτίριο ΠΡΟΚΑΤ 1. Όλοι οι τοίχοι του θαλάμου του είναι καλυμμένοι με ειδικό αφρολέξ και πανί για να μην προκαλέσει σοβαρά ατυχήματα τόσο στον εαυτό του όσο και στα άτομα που τον επισκέπτονται. Συχνά υποβάλλονταν σε προστατευτικό κλινοστατισμό (δένονταν στο κρεβάτι με ιμάντες) έως ότου δράσει η φαρμακευτική του αγωγή.
Μάλιστα, το προσωπικό του νοσοκομείου αναγκάστηκε αμέτρητες φορές να δώσει μάχες μαζί του για να τον αποτρέπει από κάποια βίαιη ενέργεια. Ακόμη και 10 νοσηλευτές προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν την μανία του και πάλι δεν τα κατάφεραν. Ο άνδρας βάρους 150 κιλών, γινόταν συχνά βίαιος και πολλές φορές προκάλεσε τραυματισμούς νοσηλευτών.
Στο παρελθόν είχε βάλει ξανά φωτιά σε χώρους του ιδρύματος, ενώ το προσωπικό του νοσοκομείου δεν του επέτρεπε να έρχεται σε επαφή και με άλλους ασθενείς καθώς φοβόντουσαν για τη σωματική τους ακεραιότητα.