ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έπινε καφέ ή ποτό και έκλεβε πορτοφόλια

Τη… «δουλειά» με την διασκέδαση συνδύαζε ένας επιδέξιος «πορτοφολάς» που τριγυρνούσε από μαγαζί σε μαγαζί στα Ιωάννινα. Παριστάνοντας τον πελάτη που έπινε καφέ ή ποτό, στοχοποιούσε τους θαμώνες που είχαν έκθετα τα πορτοφόλια ή τα κινητά τους και, όταν έβρισκε ευκαιρία, τα «σούφρωνε».
 

 

Μετά τις απανωτές κλοπές στις καφετέριες και τα μπαρ της πόλης, οι αστυνομικοί της  Ασφάλειας ξεκίνησαν λεπτομερείς έρευνες και κατάφεραν να ταυτοποιήσουν ως ύποπτο έναν 20χρονο Έλληνα, τον οποίο προσήγαν στα γραφεία τους όταν βρήκαν στην κατοχή του δύο κλεμμένα κινητά. Κατά την διάρκεια της προανάκρισης, ο νεαρός ομολόγησε ότι είχε «ξαφρίσει» συνολικά ένδεκα θαμώνες.

Μάλιστα, οι έξι από αυτούς δεν είχαν καταγγείλει τις κλοπές στην Αστυνομία, παρ' όλο που τους είχαν αρπάξει ακόμη και τσάντες, εκτός από πορτοφόλια και κινητά! Ο νεαρός «μακρυχέρης» αφέθηκε ελεύθερος λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, καθώς οι κλοπές είχαν γίνει μέσα στον τελευταίο χρόνο. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Διαβάστε επίσης: