ΔΙΕΘΝΗ

Τραγωδία: Περισσότεροι από 450 νεκροί στη Μέκκα κατά το ιερό προσκύνημα- ΒΙΝΤΕΟ

Με αίμα βάφτηκε η πρώτη ημέρα του ετήσιου ιερού προσκυνήματος στη Μέκκα. Περισσότεροι από 450 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 700 τραυματίστηκαν, όταν ποδοπατήθηκαν, κατά την διάρκεια θρησκευτικής τελετής. Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί.

 

 

 

Το δυστύχημα σημειώθηκε στην κοιλάδα της Μίνα, σε μικρή απόσταση από την πόλη της Μέκκας.

Δεν είναι ακόμη σαφές υπό ποίες συνθήκες ξέσπασε ο πανικός, που είχε ως αποτέλεσμα τη νέα τραγωδία. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, το περιστατικό ξεκίνησε κατά τη διάρκεια παραδοσιακής τελετής-αναπαράστασης που λέγεται «το λιθοβόλημα του διαβόλου».

Πρόκειται για τη δεύτερη τραγωδία που σημειώνεται σε διάστημα ενός μήνα στη Σαουδική Αραβία. Στα μέσα Σεπτεμβρίου 107 προσκυνητές σκοτώθηκαν, όταν ένας γερανός κατέρρευσε στο Μεγάλο Τέμενος της Μέκκας, το οποίο ήταν κατάμεστο.

Εκατομμύρια μουσουλμάνοι προσέρχονται στη Μέκκα κάθε χρόνο τέτοια εποχή για τον εορτασμό του Αΐντ αλ Αντχά, της πιο σημαντικής γιορτής για το Ισλάμ.

Τα θύματα βρίσκονταν καθ' οδόν για το ετήσιο προσκύνημα Χατζ στην ιερή πόλη, που θεωρείται θρησκευτικό καθήκον των Μουσουλμάνων και αποτελεί έναν από τους πέντε πυλώνες -υποχρεώσεις του Ισλάμ. Σημειώνεται, ότι η συγκέντρωση του πλήθους κατά την διάρκεια του Χατζ θεωρείται η μεγαλύτερη ετήσια συγκέντρωση ανθρώπων στον κόσμο.

Διαβάστε επίσης:

 Ματέο στάσου…φιλί! Ο Γιούνκερ αιφνιδίασε τον Ρέντσι(φωτο)