ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Πόσα λεπτά πρέπει να βράσετε το αυγό για να έχετε την υφή που θέλετε

Ο Αμερικάνος σεφ Τζέι Κέντι Λόπεσ-Αλτ αποφάσισε να βρει τον καλύτερο τρόπο για να βράσει αυγά με τη βοήθεια τις επιστήμης.

 

Έβαζε τα αυγά σε νερό που βράζει για 30 δευτερόλεπτα, και στην συνέχεια πετούσε μερικούς κύβους πάγου και το άφηνε να ξαναβράσει.Για να πετύχει την πιο κατάλληλη υφή, κάθε 30 δευτερόλεπτα έβγαζε τα αυγά από το νερό και έλεγχε πως έχουνε ετοιμαστεί.

Η κατάλληλη θερμοκρασία για το ασπράδι είναι 82 βαθμοί Κελσίου. Σε αυτήν την θερμοκρασία το ασπράδι γίνεται αφράτο χωρίς να χάνει όμως την υφή του.

Για τον κρόκο η κατάλληλη θερμοκρασία είναι 5 βαθμοί Κελσίου λιγότεροι, δηλαδή εάν ξεπερνάμε αυτήν την θερμοκρασία τότε ο κρόκος θα γίνει ξερός και θα πάρει μία άσχημη απόχρωση του κίτρινου.

Δείτε πόσα λεπτά πρέπει να βράσετε το αυγό, ανάλογα με την υφή που θέλετε: