ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χείμαρρος η Μαργαρίτα:Η …«αεροσυνοδός» φταίει για τις δυο αποβολές της Σοφίας!

«…Είναι θαρρείς και η αεροσυνοδός την αντικατέστησε όχι μόνο σαν “σύζυγο” αλλά και ως “κόρη”. Από τη στιγμή που κατάλαβε πως υπήρχε ένα παρείσακτο άτομο στην οικογένεια, είχε μία αποστολή να επαναφέρει τον μπαμπά στη φωλιά του…» 

Καταπέλτης  κατά της Δήμητρας Λιάνη εμφανίζεται  η Μαργαρίτα Παπανδρέου στο αυτοβιογραφικό της βιβλίο «Έρωτας και Εξουσία» καθώς κατηγορεί την «αεροσυνοδό» όπως την αποκαλεί ακόμη και για τις δύο αποβολές που είχε η κόρη της, η Σοφία Κατσανέβα.

Διαβάστε το ολόκληρο το επίμαχο σημείο από το βιβλίο:

«Απόσπασμα ημερολογίου 11 Ιουλίου 1987 – Χθες ήταν τα γενέθλια της Σοφίας. Κάναμε πάρτι στη βεράντα με την οικογένεια και λίγους στενούς φίλους. Πέρασε και ο Ανδρέας. Τον κοίταξα σαν να ήταν ένας γνωστός ανεπιθύμητος καλεσμένος. Ήμουν έκπληκτη που ήρθε. Υποθέτω πως αυτό συνέβη λόγω της μεγάλης του αδυναμίας στην κόρη του. Όταν έφυγε αυτός και οι υπόλοιποι καλεσμένοι, εγώ και η Σοφία καθίσαμε για λίγη κουβέντα. Είχε δύο αποβολές. Ο γιατρός λέει πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ούτε με την ίδια ούτε με τον σύζυγό της. Και το πλέον σημαντικό, έχουν κάνει ήδη ένα παιδί. Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για κάτι ψυχολογικό το οποίο και θα καταλάβαινα σε μία περίοδο οικογενειακής αναταραχής. Αυτή η κατάσταση την είχε επηρεάσει περισσότερο από ό,τι τα αγόρια. Τη ρώτησα αν θα ήθελε να έρθει μαζί μου για ένα εξονυχιστικό τσεκάπ στο επόμενο ταξίδι μου στην Αμερική. Η απάντηση της ήταν “ίσως”. Δεν μιλάει πολύ για τον εσωτερικό της κόσμο, τουλάχιστον όχι σε εμένα. Μπορεί αυτό να οφείλεται στη πολυσυζητημένη ένταση στη σχέση μητέρας και κόρης. Ξέρω τι λένε τα βιβλία ψυχολογίας. Η κόρη συναγωνίζεται για την προσοχή του πατέρα. Αν αυτό ισχύει, τότε μόλις η μητέρα αντικατασταθεί, η κόρη γίνεται ανταγωνιστική απέναντι στη νέα γυναίκα. Στην προκειμένη περίπτωση η γυναίκα είναι στην ηλικία της Σοφίας, κάτι που περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Είναι θαρρείς και η αεροσυνοδός την αντικατέστησε όχι μόνο σαν “σύζυγο” αλλά και ως “κόρη”. Από τη στιγμή που κατάλαβε πως υπήρχε ένα παρείσακτο άτομο στην οικογένεια, είχε μία αποστολή να επαναφέρει τον μπαμπά στη φωλιά του. Η στρατηγική της ήταν να περνάει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί του, εμφανιζόμενη στο γραφείο του για να τον βοηθήσει και να του μιλήσει».