ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκρηξη στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα-Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική (ΦΩΤΟ)

Έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) στο Σύνταγμα. Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου, εν μέσω του τρόμου που επικρατεί διεθνώς μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι. Ήδη εκδόθηκε ταξιδιωτική οδηγία από τις ΗΠΑ, στην οποία επισημαίνεται η «αυξημένη απειλή» τρομοκρατικής ενέργειας στην Αθήνα. 

 

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει αναλάβει καμία οργάνωση της ευθύνη για το χτύπημα, ωστόσο τα χαρακτηριστικά του ομοιάζουν με εκείνα της έκρηξης στον Τράπεζα της Ελλάδος τον Απρίλιο του 2014, όπου την ευθύνη είχε αναλάβει ο Επαναστατικός Αγώνας

Η περιοχή είναι αποκλεισμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για λόγους ασφαλείας, ενώ στο σημείο βρίσκονται και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 3:35 τα ξημερώματα στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών στην οδό Ξενοφώντος 5 στο Σύνταγμα. 

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στο «Βήμα» και στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στις 2.51, κατά το οποίο άγνωστος άνδρας έκανε λόγο για τοποθέτηση βόμβας, η οποία θα εκραγεί εντός 40 λεπτών. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε σακίδιο πλάτης κοντά στην είσοδο των γραφείων του ΣΕΒ.

 

Η αστυνομία έχει εκκενώσει την περιοχή και αυτή τη στιγμή είναι κλειστοί οι δρόμοι στη Βασ. Αμαλίας από την Βασιλίσσης Όλγας και η Σταδίου από την Αμερικής, σύμφωνα με την Τροχαία.

Από την έκρηξη δημιουργήθηκε ένας κρατήρας μπροστά από τα γραφεία του ΣΕΒ, ενώ μικρές υλικές ζημιές έχουν σημειωθεί σε πρόσοψη ξενοδοχείου επί της Αμαλίας.

Δεν έχει σημειωθεί κάποιος τραυματισμός, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας. 

πηγή φωτό:enikos.gr