ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτο περιστατικό στον Βόλο -Μάνα είδε να κακοποιούν τον 7χρονο γιο της στο προαύλιο του σχολείου!

Η μητέρα δεν πτοήθηκε. Πήδηξε από τα κάγκελα του σχολείου και απομάκρυνε τα παιδιά που χτυπούσαν το γιο της. 

Το περιστατικό έγινε μέρα μεσημέρι (24/11) σε σχολείο του Βόλου. Η μητέρα του μαθητή είχε πάει να τον παραλάβει, αλλά έφτασε πριν σχολάσει το παιδί.
Τότε, είδε με τα ίδια της τα μάτια, μαθητές να έχουν βάλει κάτω τον 7χρονο και να τον κλωτσούν στο κεφάλι εν ώρα μαθήματος!
 
Εκείνη την ώρα, λίγο μετά τη 13:30 το μεσημέρι, η Α’ τάξη του συγκεκριμένου σχολείου, είχε μάθημα γυμναστικής. Η μητέρα προσέγγισε τα κάγκελα του προαυλίου όπου γινόταν το μάθημα και είδε τον γιο της να ζητάει από τη δασκάλα να πάει τουαλέτα. Όταν λοιπόν κατευθυνόταν προς τις σχολικές τουαλέτες, δύο συμμαθητές του τον ακολούθησαν.
 

Στη συνέχεια, η μητέρα είδε το παιδί της πεσμένο στο έδαφος, με τον έναν συμμαθητή του να τον κρατάει κάτω και τον άλλο να τον κλωτσάει στα πόδια και στο κεφάλι. Τότε άρχισε να φωνάζει. Κατευθύνθηκε προς την πλευρά της δασκάλας και της ζήτησε να ανοίξει την πόρτα του σχολείου. Η δασκάλα που πιθανόν δεν αντιλήφθηκε τι γινόταν στην άλλη άκρη του σχολικού προαυλίου, της απάντησε ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο, εν ώρα μαθήματος. Η μητέρα δεν πτοήθηκε. Πήδηξε από τα κάγκελα του σχολείου και απομάκρυνε τα παιδιά που χτυπούσαν το γιο της. Διαπληκτίστηκε με τη δασκάλα και απομάκρυνε άρον – άρον το παιδί από το σχολείο.
Με την επιστροφή στο σπίτι, ο 7χρονος μαθητής αποκάλυψε στο οικογενειακό περιβάλλον ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που έπεφτε θύμα βίαιης συμπεριφοράς από συμμαθητές του. Ανέφερε ότι δέχεται λεκτική βία, ότι υπήρξαν φορές που παιδιά τον κλείδωσαν μέσα στις σχολικές τουαλέτες ή μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας.

Το παιδί υπέστη σοκ και χθες δεν πήγε σχολείο. Το περιστατικό κινητοποίησε την οικογένεια του μαθητή, -που αναρωτιόταν τελευταία γιατί το παιδί είχε γίνει πιο βίαιο- και συνοδεία δικηγόρου, επισκέφθηκαν τη διεύθυνση του σχολείου, ζητώντας τη μεταγραφή του παιδιού σε άλλο σχολείο.

πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου- taxydromos