ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Πότε τρώμε περισσότερο σε ένα εστιατόριο – Δεν θα πιστεύετε τι μας ανοίγει την όρεξη!

Μία νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο Cornell της Νέας Υόρκης, δείχνει ότι όταν τρώμε σε εστιατόριο, παραγγέλνουμε περισσότερα όταν ο σερβιτόρος είναι υπέρβαρος.

 

 

Σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου οι πελάτες έχουν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να παραγγείλουν επιδόρπιο, όταν ο δείκτης μάζας σώματος του σερβιτόρου είναι υψηλότερος από το μέσο όρο. Επίσης η ίδια έρευνα έδειξε ότι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες κατά 20% οι πελάτες του υπέρβαρου σερβιτόρου να πιουν περισσότερο αλκοόλ.

Οι πελάτες των εστιατορίων παραγγέλνουν σημαντικά μεγαλύτερες ποσότητες όταν τους σερβίρουν παχύσαρκοι σερβιτόροι σε σχέση με τις περιπτώσεις όπου οι σερβιτόροι είναι αδύνατοι.

Στην έρευνα όπου συμμετείχαν και επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Jena της Γερμανίας, αποδείχθηκε ότι οι πελάτες έχουν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να παραγγείλουν γλυκό και 17,65% πιθανότητες να παραγγείλουν περισσότερα αλκοολούχα ποτά.