ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τον έσπασαν στο ξύλο επειδή μοίραζε τρόφιμα σε πρόσφυγες και χάλαγε την πιάτσα!

Μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν τους πρόσφυγες προσφέροντάς τους νερό και τρόφιμα, αλλά υπάρχουν μερικοί που δεν επιτρέπουν καν σε άλλους να βοηθήσουν τους πρόσφυγες, γιατί τους χαλάνε την μπίζνα!

 

 

Στη δημοσιότητα, έρχεται ένα περιστατικό όπου μαγαζάτορες έδειραν περιφερειακό σύμβουλο επειδή μοίραζε νερά και τρόφιμα σε πρόσφυγες, ενώ οι ίδιοι οι μαγαζάτορες λίγο πιο πέρα πουλούσαν 2 ευρώ το μπουκαλάκι νερό.

Το θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στα Τέμπη. Σύμφωνα με όσα λέει στο pressalarissa  ο ίδιος ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας με τους Οικολόγους Πράσινους Νίκος Πουτσιάκας, όλα έγιναν ότανείχε το «θράσος» να παραπονεθεί στους ιδιοκτήτες χώρου εστίαστης (καφέ-ταβέρνα κτλπ.) που λειτουργεί στα Τέμπη για αισχροκέρδεια σε βάρος των μεταναστών, αφού όπως ισχυρίζεται ο Νίκος Πουτσιάκας «μεταξύ άλλων το μπουκαλάκι με το νερό το πουλούσαν 2 ευρώ».

Εκεί οξύνθηκαν τα πνεύματα με τους ιδιοκτήτες να του απαντούν, σύμφωνα πάντα με τον κ. Πουτσιάκα, «Πολλά είναι; Για έλα να δεις τι γίνεται στην τουαλέτα, μας έχουν γεμίσει σκ@τ@! Άλλοι τους παίρνουν για το νερό 4 ευρώ». Όταν ο περιφερειακός σύμβουλος τους ζήτησε να συμμορφωθούν και να πάψουν να αισχροκερδούν με το νερό, δέχθηκε λεκτική επίθεση.

Στη συνέχεια λοιπόν έφτασαν στα Τέμπη από Λάρισα κάποιοι νεαροί που κουβαλούσαν νερά και τρόφιμα (γάλατα, γιαουρτάκια, αυγά, τυρί, ψωμί, φρυγανιές) για να μοιράσουν στους μετανάστες. Οι νεαροί ζήτησαν τη βοήθεια του Πουτσιάκα για να μοιράσουν τα τρόφιμα.

Έστησαν μπροστά στο πεζούλι έξω από τη βεράντα του εν λόγω καταστήματος και άρχισαν τη διανομή τροφίμων στους μετανάστες. Όμως όπως καταγγέλλει ο περιφερειακός σύμβουλος, εκεί δέχθηκε επίθεση από τους ιδιοκτήτες του μαγαζιού. «Μας φώναζαν ''ΑΛΗΤΕΣ!'' επειδή τους πήραμε την… πελατεία» σημειώνει. Αφού τον χτύπησαν, στη συνέχεια έφυγαν από εκεί.

Με το που τελείωσαν το έργο τους και μοιράστηκαν νερά και τρόφιμα στους μετανάστες, τότε σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο των Οικολόγων Πρασίνων έγινε το «χοντρό» επεισόδιο.

Όπως λέει, δέχθηκε οργισμένη επίθεση από τους ιδιοκτήτες του μαγαζιού! Δύο άντρες αλλά και δύο γυναίκες, άρχισαν να τον χτυπούν με χέρια και με πόδια. «Ευτυχώς με βοήθησαν τα παιδιά που είχαν έρθει από Λάρισα και γλίτωσα τα χειρότερα» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Πουτσιάκας για το θλιβερό περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα να εισαχθεί το βράδυ της Τρίτης στο νοσοκομείο. Ευτυχώς για τον ίδιο αλλά και τους φερόμενους ως δράστες, δεν έπαθε κάτι σοβαρό και απλά ο πόνος είναι μυϊκός.

Για το επεισόδιο ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης, η Αστυνομία αλλά και η Διεύθυνση Εμπορίου στην οποία απευθύνθηκε ο Πουτσιάκας καταγγέλλοντας αισχροκέρδεια.

Πηγή:pressalarissa​