Επειτα από έντονη διαμάχη, οι δανειστές και η Αθήνα, για πρώτη φορά, συμφώνησαν σε μια κοινή γραμμή για την αξιολόγηση των ελληνικών μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Süddeutsche Zeitung.
Οι πληροφορίες που διέρρεαν από τη ελληνική κυβέρνηση, περί διαφωνίας μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ φαίνεται να διαψεύδονται από τις επίσημες δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων και εκπροσώπων του Ταμείου, ενώ για πρώτη φορά και η Αθήνα παραδέχεται και συζητά το ενδεχόμενο λήψης επιπρόσθετων μέτρων, πέρα των 5,6 δισ. ευρώ που ζητούν οι δανειστές. 'Αλλωστε, πρόκειται για ψηφισμένα μέτρα στο πλαίσιο της συμφωνίας του Ιουλίου.
Οπως αναφέρει η εφημερίδα του Μονάχου, οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) συμφώνησαν στην Ουάσιγκτον σε μια συμβιβαστική λύση, σύμφωνα με την οποία η Αθήνα θα αποφασίσει ένα πρόσθετο πακέτο μέτρων λιτότητας και των μεταρρυθμίσεων ουσιαστικά σε απόθεμα.
Οι πιστωτές, σημειώνει η SZ, θέλουν η Ελλάδα να υιοθετήσει ένα εναλλακτικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων σε περίπτωση που τα συμφωνηθέντα μέτρα δεν οδηγούν σε πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ το 2018.