ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έμφραγμα και σήμερα στους δρόμους από την απεργία όλων των ΜΜΜ

Χειρόφρενο τραβούν τα Μέσα Μεταφοράς λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που κήρυξαν οι εργαζόμενοι κατά της ψήφισης του ασφαλιστικού.

 

Χωρίς  μετρό, ηλεκτρικό και τραμ  θα μείνει η Αθήνα λόγω της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν και σε στάσεις εργασίας την Κυριακή από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, στο πλαίσιο της απεργίας που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Από σήμερα έως και την Κυριακή ακινητοποιούνται τρένα και προαστιακός καθώς οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμμετέχουν στην 3ήμερη απεργία της ΓΣΕΕ.

Όπως ανακοίνωσε η  ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης έως και τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια τρένων, λόγω των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων που ανακοίνωσε η Γ.Σ.Ε.Ε,  και στις οποίες θα συμμετέχει και η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ).

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στη γενική πανελλαδική απεργία που προκήρυξε για Παρασκευή και Σάββατο η ΓΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ, ενω απεργούν και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ. Την Κυριακή διοργανώνονται συλλαλητήρια, με ξεχωριστό του ΠΑΜΕ, ενάντια στην ψήφιση του ασφαλιστικού.

Αποχή από τα καθήκοντά τους αποφάσισαν να κάνουν και οι δικηγόροι μέχρι την επόμενη Παρασκευή και διοργάνωσαν συγκέντρωση την Κυριακή στις 10:00 στην πλατεία Κοραή.

Επίσης, απέχουν της εργασίας τους Τρίτη-Τετάρτη και Πέμπτη οι συμβολαιογράφοι (με αποτέλεσμα να μην δημιουργηθούν οι προγραμματισμένοι για την Τετάρτη πλειστηριασμοί ακινήτων). Συγκέντρωση την ίδια ώρα με τους δικηγόρους στην Κοραή.

Κλειστά θα μείνουν τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή με απόφαση της ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:00 το πρωί στην Κλαυθμώνος.

Στις ίδιες συγκεντρώσεις θα συμμετέχουν το ΤΕΕ, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ελλάδος, η Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδος και ο ΙΣΑ μα τον ΙΣΠ.