ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μολυσμένα κουνούπια «γίγαντες» στον Διόνυσο απειλούν τους κατοίκους- Τι προκαλούν στα παιδιά- Απών ο Δήμος

Σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των δημοτών κρύβει η αδιαφορία του δήμου Διονύσου.

Σε περισσότερες από μια περιπτώσεις ο Δήμος αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων και εξακολουθεί να αδιαφορεί παρά τις συνεχείς οχλήσεις δημοτών αλλά και του τύπου.

Γιγάντια μολυσμένα κουνούπια έχουν κατακλύσει τις περιοχές της Άνοιξης, της Δροσιάς, της Σταμάτας, του Αγίου Στέφανου, του Κρυονερίου και του Διονύσου, καθώς δεν έχει γίνει απεντόμωση.

Ολοένα και περισσότερα βρέφη νοσηλεύονται με μη διαγνωσμένες αλλεργίες, οι οποίες αποδίδονται από τους παιδιάτρους στα μολυσμένα κουνούπια που κατακλύζουν τις αυλές και τα σπίτια των δημοτών. Καθώς μας ενημερώνουν οδηγούνται σε αυτό το συμπέρασμα από την αποκλειστική εμφάνιση ανάλογων κρουσμάτων αποκλειστικά σε παιδιά που κατοικούν στις ως άνω περιοχές.

Πρόκειται για κουνούπια από τα οποία δεν μπορεί να προστατευθεί κανείς ούτε με τη χρήση αντικουνουπικών υγρών ή αλοιφών. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα παιδιά που κατοικούν στις εν λόγω περιοχές εμφανίζουν συνέχεια τσιμπήματα παρά την οικιακή προστασία που τους παρέχουν οι γονείς τους. 
Αξίζει να σημειωθεί πως οι περιοχές αυτές δεν εντάσσονται στο αποχετευτικό δίκτυο με αποτέλεσμα να υπάρχουν σε πολλά σημεία βρώμικα λιμνάζοντα νερά. Τα κουνούπια μεταφέρουν όλα αυτά τα μικρόβια στις οικίες των δημοτών. 
Η ενόχληση απέναντι στην αδιαφορία του δήμου Διονύσου για τις ανάγκες των δημοτών είναι δεδομένη εδώ και καιρό.

Άλλωστε, όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και πολύ καιρό στην περιοχή δεν λειτουργεί κανένας παιδότοπος και καμία παιδική χαρά! Είναι όλες κλειστές, σφραγισμένες και οι γονείς, όσοι δεν έχουν να πληρώσουν το αντίτιμο για να στείλουν τα παιδιά τους σε κάποιον ιδιωτικό παιδότοπο, πηδάνε τις μάντρες και αφήνουν τα παιδιά τους να παίζουν σε χώρους που είναι απολύτως επικίνδυνοι για την σωματική τους ακεραιότητα.
Και για τα δυο θέματα το usay.gr έχει επανειλημμένως επικοινωνήσει με το γραφείο του δημάρχου, κου Ζαμάνη αλλά δεν έχει λάβει ποτέ κάποια απάντηση.