ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο σφυρί η μεζονέτα της Δήμητρας Παπανδρέου – Πόσα χρέη έχει

​Για έβδομη φορά, στις αρχές Ιουλίου, προγραμματίζεται πλειστηριασμός για μια από τις τρεις μεζονέτες ιδιοκτησίας της Δήμητρας Παπανδρέου που προέκυψαν από την ανοικοδόμηση της πρώην ροζ βίλας της οδού Αγράμπελης. Οι έξι προηγούμενοι, είτε κηρύχθηκαν άγονοι, είτε αναβλήθηκαν.

 

 

Το δικό της Γολγοθά ζει βουβά τα τελευταία χρόνια η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, που πληρώνει πανάκριβα την οικονομική κρίση, αλλά και την περίφημη βίλα στην Εκάλη που κληρονόμησε από τον αείμνηστο πρώην πρωθυπουργό. Η σύνταξή της πενιχρή, και τα χρέη δυσβάσταχτα. Οι δικαστικές διαμάχες, οι συνεχείς αγωγές και οι επαναλαμβανόμενοι πλειστηριασμοί αποτελούν την καθημερινότητά της.

«Ζω καθημερινά με μια θηλιά στο λαιμό. Δεν παίρνω σύνταξη από την Ολυμπιακή. Ζω με 740 ευρώ, διότι η εφορία μου κατάσχει 200 ευρώ το μήνα από τη σύνταξή μου, ενώ το μισό ποσό παίρνει η Αιμιλία Νίμπλουμ, η Σουηδή κόρη του Αντρέα», λέει στα λίγα άτομα που της έχουν απομείνει πιστά.

Τα χρέη την πνίγουν. Συγκεκριμένα χρωστά:

-360.000 στη «Γιούρομπανκ» για ένα στεγαστικό δάνειο που είχε πάρει το 2009.
-51.050,40 στην Εφορία, ποσά για τα οποία έχει κάνει διακανονισμό και
-25.943,52 στη Χριστιανική Ένωση Νεανίδων για μισθώματα που δεν είχε καταβάλει όταν έμενε σε ακίνητό της. Η ΧΕΝ υποστηρίζει ότι το ποσό αυτό με τους τόκους και τα δικαστικά έξοδα έχει αυξηθεί πλέον σε 46.269 ευρώ και τα απαιτεί μέσω αναγκαστικού πλειστηριασμού.

Ο πρώτος πλειστηριασμός είχε οριστεί στις 16 Νοεμβρίου του ’11, αλλά δεν προχώρησε, καθώς η Δήμητρα Παπανδρέου εκδήλωσε την πρόθεση εξωδικαστικού συμβιβασμού που όμως δεν καρποφόρησε.

Επαναλήφθηκε στις 11 Ιανουαρίου του ’12, με τιμή εκκίνησης 1,2 εκατομμύριο ευρώ, αλλά απέβη άγονος, λόγω έλλειψης ενδιαφερόμενου αγοραστή.

Τρίτη απόπειρα στις 18 Νοεμβρίου του ’13, με την αρχική τιμή να πέφτει στις 800 χιλιάδες ευρώ, αλλά και πάλι χωρίς να προσελκύσει αγοραστικό ενδιαφέρον.

Από τις 700 χιλιάδες ξεκίνησε ο τέταρτος πλειστηριασμός στις 17 Σεπτεμβρίου του ’14, αλλά ανεβλήθη και πάλι, καθώς η χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου εκδήλωσε ξανά την πρόθεση να τα βρει με τη ΧΕΝ.

Ακριβώς ένα χρόνο μετά, στις 17 Σεπτεμβρίου του ’15, ορίστηκε ο επόμενος, αλλά αναβλήθηκε λόγω των εκλογών.

Η νέα ημερομηνία ήταν στις 20 Ιανουαρίου του ’16, με αιτία αναβολής αυτή τη φορά, την αποχή δικηγόρων και συμβολαιογράφων. Η τιμή εκκίνησης έχει πέσει στις 500 χιλιάδες ευρώ. 

Η Δήμητρα αναγκάστηκε να ξεπουλάει έπιπλα και κειμήλια, μέσω ίντερνετ, για να μη μαθευτεί ποια είναι.Προσπαθούσε παράλληλα να βρει η ίδια αγοραστές για τις δυο από τις τρεις μεζονέτες στην οδό Αγράμπελης που δεν είχαν αποπερατωθεί, για να σωθεί. Μάταια όμως… Ποιος θα πλήρωνε γνωρίζοντας πως υπάρχει ανοιχτός πλειστηριασμός; Στην τρίτη μεζονέτα, ονειρεύεται κάποια στιγμή να μείνει η ίδια: 

«Για εμένα προσωπικά είναι ένα πολύ συναισθηματικό κομμάτι της ζωής μου στο πλευρό του Ανδρέα. Ζήσαμε πολύ όμορφες στιγμές εκεί. Οχι μόνο συναισθηματικής φύσης αλλά και πολιτικής.»

Πηγή : star.gr