ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η περίεργη ληστεία με τα 120.000 ευρώ στον… καταψύκτη

Οι «ευτυχισμένοι» ληστές με την ανέλπιστη λεία των 120.000 ευρώ από τον καταψύκτη του κρεοπωλείου, επέστρεψαν στο σπίτι την σύζυγο του ιδιοκτήτη, πάρκαραν το αυτοκίνητο του ζευγαριού και έφυγαν με τα πόδια από την χαρά τους! 

 

Οι δράστες της περίεργης ληστείας, λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης αναρριχήθηκαν  στην πολυτελή μονοκατοικία του ζευγαριού στην οδό Φραντζή στη Γλυφάδα. Με την απειλή μαχαιριού και κατσαβιδιού, ακινητοποίησαν τον 50χρονο κρεοπώλη, που είναι συγγενής του πρώην δημάρχου Γλυφάδας, τον μετέφεραν στην τουαλέτα όπου τον κλείδωσαν και κράτησαν την 47χρονη σύζυγό του στην κρεβατοκάμαρα. 

Οι δράστες, με σπαστά ελληνικά, ζητούσαν επίμονα και απειλητικά χρήματα, που δεν υπήρχαν όμως στο σπίτι. Δεν έμειναν ικανοποιημένοι με ένα ακριβό ρολόι, που… προσέφερε η γυναίκα, για να τους εξευμενίσει προκειμένου να φύγουν.

Οι δράστες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν φαίνεται να γνώριζαν την επαγγελματική ιδιότητα του 50χρονου, ο οποίος όμως πανικοβλήθηκε και τους αποκάλυψε πως έχει κάποια χρήματα στο δωμάτιο-καταψύκτη του καταστήματός του. Ορμώμενοι από αυτή την πληροφορία, πήραν την 47χρονη γυναίκα, από την οποία ζήτησαν και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του ζευγαριού, προκειμένου να τους οδηγήσει στο κατάστημα.

Πράγματι έφθασαν στο κρεοπωλείο της οδού Γούναρη. Η γυναίκα τους άνοιξε, και τους καθοδήγησε σε ένα κρυφό σημείο του καταψύκτη, όπου είχαν κρυμμένα τα χρήματα. Τα μάτια των δραστών «έλαμψαν» όταν διαπίστωσαν ότι είχαν στην κατοχή τους περίπου 120.000 ευρώ. Ήταν τέτοια η χαρά τους, που επιδεικνύοντας… ευγένεια και αξιομνημόνευτη συμπεριφορά, μετέφεραν την 47χρονη και πάλι στο σπίτι της, πάρκαραν το αυτοκίνητο, και τράπηκαν σε φυγή… χοροπηδώντας!

πηγή: The Toc