Εισπρακτικό «κρεσέντο» ετοιμάζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας , προκειμένου να πετύχουν τους πολύ συγκεκριμένους και φιλόδοξους στόχους, για τους οποίους έχουν δεσμευθεί με το επικαιροποιημένο μνημόνιο.
Όπως προκύπτει από το τεχνικό κείμενο του μνημονίου, οι εισπρακτικές υπηρεσίες των δύο υπουργείων θα πρέπει να επιδοθούν σε «σπριντ» διαρκείας για να πιάσουν τους στόχους και να αποτρέψουν οριστικά το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του «κόφτη».
Τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας ανέλαβαν τη δέσμευση να πετύχουν:
- Είσπραξη 1,730 δισ. ως το Σεπτέμβριο και 2,050 δισ. ως το Δεκέμβριο από τις παλιές οφειλές.
- Είσπραξη του 21% ως το Σεπτέμβριο και του 23% ως το Δεκέμβριο των νέων οφειλών.
- Είσπραξη 450 εκατ. ευρώ ως το Σεπτέμβριο και 600 εκατ. ευρώ ως το Δεκέμβριο από τους αποκαλούμενουςμεγάλους οφειλέτες.
- Αύξηση της εισπραξιμότητας όλων των φόρων στο 78% το Σεπτέμβριο και στο 81,5% το Δεκέμβριο.
- Επιβολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης (κατασχέσεις, πλειστηριασμοί) στο 52% των οφειλετών ως το Σεπτέμβριο και στο 55% ως το τέλος του χρόνου
- Είσπραξη από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) 563 εκατ. ευρώ από ασφαλιστικές οφειλές ως το Σεπτέμβριο και 750 εκατ. ευρώ ως το Δεκέμβριο
- Αύξηση της εισπραξιμότητας των ασφαλιστικών εισφορών ανά Ταμείο ως εξής: ΙΚΑ 95% (91% πέρσι), ΟΑΕΕ 65% (57% πέρσι), ΕΤΑΑ 80% (63% πέρσι), ΟΓΑ 77% (72% πέρσι).
Πηγή: Euro2day.gr