ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η εξόρμηση των αναρχικών μέσα από το Πολυτεχνείο

Βίντεο από την επίθεση αναρχικών εναντίον δυνάμεων της αστυνομίας αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από την πλευρά των επιτιθεμένων. Ο τίτλος είναι "No Future Riot in Athens, Greece".

 

Στη λεζάντα που συνοδεύει τα πλάνα, γίνεται λόγος για αγανάκτηση της νεολαίας λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης που ανεβάζει την ανεργία στο 24,1%, με το ποσοστό στους νέους να φτάνει στο 50,4%. "Οι εκρήξεις οργής και θυμού δεν είναι κάτι το μη σύνηθες στη γειτονιά των Εξαρχείων, που είναι γνωστά για την πολιτική τους ιστορία ανυπακοής", αναφέρεται σχετικά.

Υπενθυμίζεται πως τα επεισόδια άρχισαν μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα με νεαρούς να βγαίνουν από τον χώρο του Πολυτεχνείου όπου γινόταν συναυλία και να επιτίθενται στα ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Πατησίων και Μάρνης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών. Πυρπολήθηκαν δύο οχήματα που ήταν σταθμευμένα στην οδό Αβέρωφ, και προκλήθηκαν φθορές σε άλλα τρία. Δεν έγιναν προσαγωγές.

Σημειώνεται πως η περιοχή των Εξαρχείων είναι ιδιαιτέρως τεταμένη το τελευταίο διάστημα μετά τη δολοφονία εμπόρου ναρκωτικών, γνωστού ως "Χαμπίπι". Την ευθύνη για το χτύπημα ανέλαβε πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα που αυτοπροσδιορίζεται σαν "Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων".

Επίσης, χθες ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ανακοίνωσε εξάρθρωση σπείρας διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 12 άτομα.