ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυροβολισμοί στο κέντρο της Αθήνας ανάμεσα σε περαστικούς- Ένας νεκρός και δύο τραυματίες

Πυροβολισμοί έπεσαν το απόγευμα στη συμβολή των οδών Ζήνωνος και Κουμουνδούρου, στο κέντρο της Αθήνας.

 

 

 

Τρία άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με ασθενοφόρο, όμως, λίγη ώρα αργότερα και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο ένας από αυτούς έχασε τη μάχη για τη ζωή, καθώς τα τραύματα του ήταν ιδιαίτερα σοβαρά.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη προσαγωγή ενός ατόμου το οποίο φέρεται να ήταν μαζί με τον δράστη ο οποίος άνοιξε πυρ τουλάχιστον 10 φορές κατά των στόχων του, καθώς στο σημείο εντοπίστηκαν και περισυνελλέγησαν αντίστοιχοι κάλυκες.

Ο δράστης, ο οποίος είναι Ιρακινός, κουρδικής καταγωγής, το πρωί επισκέφθηκε ένα κατάστημα με ρούχα στην οδό Ζήνωνος. Εκεί, για άγνωστους λόγους, διαπληκτίστηκε έντονα με την πωλήτρια, η οποία κατάγεται από την Αλβανία. Εκείνη ενημέρωσε με τη σειρά της, έναν φίλο της, ο οποίος έφτασε στο κατάστημα μαζί με έναν γνωστό του και ζήτησε τον λόγο από τον Ιρακινό.

Στη συνέχεια επικράτησε μεγάλη ένταση ανάμεσα στους δύο άνδρες, με τον Ιρακινό, να αποχωρεί από το μαγαζί. 

Λίγο αργότερα ο δράστης επέστρεψε, και πυροβόλησε τον φίλο της πωλήτριας στην κοιλιά τραυματίζοντάς τον σοβαρά, ενώ από σφαίρες που εξοστρακίστηκαν, τραυματίστηκαν και δύο περαστικοί.

Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ ήταν αυτοί που έσπευσαν αμέσως στο σημείο μετά τους πυροβολισμούς και κατάφεραν να εντοπίσουν το άτομο που προσήχθη ενώ έρευνες διεξάγονται για τον εντοπισμό του δράστη.