ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά : Συμμορία τεσσάρων ατόμων ρήμαζε σπίτια

Τετραμελής σπείρα  συνελήφθη χθες στα Χανιά, για μπαράζ κλοπών σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

 

 

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα τέσσερα αυτά άτομα αφαιρούσαν, από σπίτια χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα. Συνολικά, εξιχνιάσθηκαν οχτώ  περιπτώσεις κλοπών και δύο απόπειρες κλοπής.

Από τις αρχές του Ιουλίου 2016, άγνωστα άτομα προέβαιναν σε κλοπές και διαρρήξεις σπιτιών με την ίδια μέθοδο δράσης, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων, του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου. Από την έρευνα προέκυψε ότι ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, κατείχε ο 24χρονος συλληφθείς.

Τα μέλη της λειτουργούσαν με ρόλους και συγκεκριμένα ο 24χρονος μαζί με τον 26χρονο και την 24χρονη με την ίδια κάθε φορά σύσταση έκαναν τις κλοπές και τις διαρρήξεις, ενώ η 36χρονη ως μέλος της ίδιας οργάνωσης, έκρυβε και μετέφερε τα κλοπιμαία. Για τη μετακίνηση τους, χρησιμοποιούσαν εκμισθωμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Επίσης, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο από τους συλληφθέντες για τα αδικήματα της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών και για παραβίαση περιορισμών διαμονής. 

Από τις 07.07 έως τις 12.07.2016, είχαν διαπράξει συνολικά οχτώ κλοπές και δύο απόπειρες κλοπής σε οικίες σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο.  Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεγάλος αριθμός κοσμημάτων, η προέλευση των οποίων διερευνάται, ενώ στην κατοχή του 26χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης.Επίσης ο 24χρονος είχε προβεί στην παραβίαση περιορισμών διαμονής. 

 

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

 

Πηγή : www.ekriti.gr