ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Mία μέρα με σοφέρ από… 800 ευρώ- «Οργιο» φοροδιαφυγής με πολυτελείς λιμουζίνες

Νέα φλέβα φοροδιαφυγής με λιμουζίνες που ενοικιάζονται σε τουρίστες με μεγάλα πορτοφόλια στα κοσμοπολίτικα νησιά χτύπησε η… περιέργεια των φοροελεγκτών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ).

 

Ολα ξεκίνησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν κλιμάκιο ελεγκτών της ΓΓΔΕ βρέθηκε στη Μύκονο. Κατά την άφιξή του στο νησί διαπίστωσε ότι τρεις λιμουζίνες ανέμεναν πελάτες στην πιάτσα των ταξί. Οι ελεγκτές δεν έχασαν την ευκαιρία και αμέσως ζήτησαν από τους οδηγούς των πολυτελών αυτοκινήτων παραστατικά για την παροχή υπηρεσιών στους πλούσιους πελάτες τους.

Κανείς από τους τρεις οδηγούς δεν διέθετε παραστατικά, ενώ από τον έλεγχο προέκυψε ότι οι τιμές για την ενοικίαση μίας λιμουζίνας στη Μύκονο είναι ιδιαίτερα τσουχτερές, καθώς για μία ημέρα με σοφέρ ξεκινούν από τα 800 ευρώ και μπορούν να φτάσουν ακόμη και μερικές χιλιάδες ευρώ, ανάλογα με την πολυτέλεια του μοντέλου που επιθυμεί ο πελάτης. Αλλη τιμή έχει μια Bentley, άλλη μια Jaguar και όσο πιο πολυτελές είναι το μοντέλο της λιμουζίνας τόσο ανεβαίνει ο λογαριασμός.

Μάλιστα, όσο ο έλεγχος στους τρεις οδηγούς ήταν σε εξέλιξη, στην «πιάτσα» των ταξί έφτασε για να παρκάρει ακόμα μία λιμουζίνα. Ζητήθηκαν παραστατικά και από τον νέο οδηγό, με τα ίδια αποτελέσματα, δηλαδή δεν διέθετε κανένα παραστατικό. Αμέσως η έρευνα επεκτάθηκε σε όλες τις εταιρείες ενοικίασης λιμουζίνας στη Μύκονο και, όπως αναφέρουν πηγές της ΓΓΔΕ, ανάλογοι έλεγχοι θα τρέξουν σε όλα τα μεγάλα νησιά στα οποία παρέχονται τέτοιου είδους υπηρεσίες.