ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις φλόγες και πάλι η Εύβοια – Καίγονται Κύμη και Κάρυστος

Νέα μάχη με τις φλόγες δύνουν για δεύτερη φορά μέσα μια εβδομάδα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Εύβοια, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαψε μια από τις ομορφότερες περιοχές του βόρειου τμήματος του νησιού, τη Λίμνη.

 

Αυτή τη φορά ξέσπασαν μεγάλες φωτιές σε δασικές εκτάσεις στην νότια Εύβοια και συγκεκριμένα στην Κύμη και την Κάρυστο. 

Στην Κάρυστο η φωτιά εκδηλώθηκε στη 1:40 τα ξημερώματα της Τρίτης σε δύσβατη περιοχή και καίει δασική έκταση στην περιοχή Θυμιό. Στο σημείο επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 8 άτομα πεζοπόρο. Νωρίς το πρωί σταμάτησαν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα, καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι πολύ δυνατοί. 

Λίγα λεπτά πριν από τις 6 τα ξημερώματα φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση και στην περιοχή Σουτσίνι, στην Κύμη Ευβοίας. Σε αυτό το μέτωπο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο. Από αέρος ρίψεις νερού  πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. 

 

Μιλώντας στον Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Καρύστου Ελευθέριος Ραβιόλος δήλωσε ότι έχει εκκενωθεί το χωριό, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ. Πάντως ο δήμαρχος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η πυροσβεστική θα καταφέρει να τη θέσει υπό έλεγχο.