ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιοι ήταν οι επιβάτες του ταχύπλοου στην Αίγινα – Απολογείται σήμερα ο χειριστής

Τις σκοτεινές πλευρές της τραγωδίας στην Αίγινα ελπίζουν να φωτίσει ο 77χρονος χειριστής του μοιραίου ταχύπλοου, ο οποίος απολογείται το μεσημέρι. Ο ηλικιωμένος άνδρας κατηγορείται για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

 

Χθες, ο γνωστός δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος είχε αναλάβει αρχικά την υπεράσπισή του, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την υπόθεση, λόγω του επηρεασμού που θα είχε εξαιτίας της στενής συγγενικής σχέσης του με τον κατηγορούμενο. 

Ποιοι είναι οι επιβαίνοντες-μυστήριο του ταχυπλόου

Την Πέμπτη, το Λιμενικό έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα και τα στοιχεία των τεσσάρων νεκρών της τραγωδίας, των επιβατών του ταχύπλοου -κανένας από τους οποίους δεν ήταν κάτω των 65 ετών- καθώς και των επιβαινόντων του τουριστικού πλοιαρίου, το οποίο εμβολίστηκε.

Πρόκειται για τους Επαμεινώνδα – Παύλο Βενετσιάνο, ηλικίας 83 ετών, Ευθυμία Βενετσιάνου, 80 ετών και Θεοδότη Καρακάση, 65 ετών. Εξάλλου, με δηλώσεις ο υπουργός σημείωσε ότι ο οδηγός πήγαινε με ταχύτητα 21 ναυτικών μιλίων, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό είναι αδιανόητο στο στενό ανάμεσα στην Πέρδικα και τη Μονή».

Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι ολοκλήρωσαν τις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων αγνοουμένων με αρνητικά αποτελέσματα, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία για νέους μάρτυρες και ευρήματα που θα διαλευκάνουν την υπόθεση.

Πολιτική κόντρα πάνω από την τραγωδία

Εν τω μεταξύ νέα πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε με αφορμή το τραγικό συμβάν στην Αίγινα και τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, πεδρί ευθυνών της Πολιτείας. 

Άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών των επιβαινόντων στο ταχύπλοο σκάφος στην Αίγινα ζητά ο Σταύρος Θεοδωράκης μέσω ανάρτησής του στο Facebook,ενώ σημειώνει ότι πρέπει «να μάθουμε τι έγινε και να αποδοθεί δικαιοσύνη» καθώς «οι φημολογίες δεν μπορούν να καλύπτουν την αλήθεια».

Αναλυτικά η ανάρτηση του επικεφαλής του Ποταμιού:

Δύο μέρες μετά το «έγκλημα στην Αίγινα» τα ερωτήματα, αντί να λιγοστεύουν πληθαίνουν. Συνοδεύονται μάλιστα από οργιώδεις φημολογίες για το ποιος ήταν ο καπετάνιος και ποιοι οι συνεπιβάτες του. Μια είναι η λύση για να μάθουμε την αλήθεια: Η εισαγγελία πρέπει να διατάξει τώρα την άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών όσων προσώπων δηλώνουν ότι ήταν πάνω στο σκάφος και βεβαίως του 77χρονου που δηλώνει ότι ήταν ο χειριστής. Για να σταματήσουν οι ψίθυροι, για να μάθουμε τι έγινε και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Οι οικογένειες των θυμάτων πρωτίστως, αλλά και όλη η κοινωνία, δικαιούνται να μάθουν τι πραγματικά συνέβη και ποιοι ευθύνονται γι' αυτήν την τραγωδία. Οι φημολογίες δεν μπορούν να καλύπτουν την αλήθεια.

Για κακοήθεις και απελπισμένους συκοφάντες κάνει λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σχολιάζοντας τις φημολογίες στο διαδίκτυο που ενέπλεκαν τα ονόματα των κ.κ. Γ. Σταθάκη, Αλ. Φλαμπουράρη και Θ. Δρίτσα στο τραγικό ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα.

Στη δήλωσή της η κ. Γεροβασίλη αναφέρει: 

«Κακοήθεις ούτως ή άλλως, απελπισμένοι γιατί κάθε σχέδιο αποδόμησης της κυβέρνησης ναυαγεί εξακολουθητικά, «ανακάλυψαν» σήμερα στους επιβαίνοντες στο φονικό ταχύπλοο και στην παρέα του κατηγορούμενου, τους υπουργούς Αλέκο Φλαμπουράρη, Γιώργο Σταθάκη και Θοδωρή Δρίτσα.

Αφού το δυστύχημα έγινε στην Αίγινα και δύο εκ των τριών υπουργών έχουν σπίτι στην Αίγινα, άρα αυτοί προκάλεσαν το δυστύχημα.

Η τραγωδία όμως δεν αφήνει περιθώρια ανοχής σε ψεύδη. Για τους συκοφάντες αυτή τη φορά ζητήθηκε από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, ο άμεσος εντοπισμός τους, προκειμένου να υποστούν τις συνέπειες.