ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Να παρέμβει εισαγγελέας για τις δηλώσεις Σώρρα, ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία

Την άμεση επέμβαση του Εισαγγελέα "κατά του υβριστή των αθλητών με αναπηρία που εκπροσωπούν τη χώρα μας στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο" ζητεί με ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

Ο αυτοαποκαλούμενος και «σωτήρας» των Ελλήνων Άρτεμης Σώρρας που υποσχέθηκε ότι θα ξεπληρώσει το χρέος και θα πληρώσει την εφορία των Ελλήνων, εξαπέλυσε χθες μία πρωτόγνωρη επίθεση κατά των ανθρώπων με αναπηρία, με αφορμή τους παραολυμπιακούς Αγώνες. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε, ο Αρτέμης Σώρρας μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζει ύβρη για τους Ολύμπιους Αγώνες, όπως τους αποκαλεί, να βλέπει κάνεις τους ανάπηρους να κάνουν παραολυμπιάδα, αποκαλώντας τους υβρίδια και ζώα.

Οι δηλώσεις Σώρρα θίγουν την τιμή και την υπόληψη των αθλητών και αθλητριών που παίρνουν μέρος στους Παραολυμπιακούς αγώνες, και κατ’ επέκταση την τιμή και την υπόληψη όλων των ατόμων με αναπηρία, αναφέρει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και κάνει λόγο για ναζιστικές ιδέες περί «αρτιμέλειας», «Αρίας φυλής» που ηττήθηκαν εδώ και δεκαετίας, ενώ τονίζουν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια επαναφοράς τους θα βρίσκει άμεση αντίσταση.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία καλεί την άμεση αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιες συμπεριφορές και να εφαρμοστεί ο αντιρατσιστικός νόμος