ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εικόνες από τον πύρινο εφιάλτη της Θάσου – Κάηκαν σπίτια, απειλούνται οικισμοί (Βίντεο)

Την επέλαση του πύρινου εφιάλτη δείχνουν τα πρώτα πλάνα από τα καμένα σπίτια στο νησί της Θάσου. Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη από χθες με αποτέλεσμα να απειλούνται οικισμοί, ενώ ήδη δέκα σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε στην προσπάθεια κατάσβεσης των πολλαπλών μετώπων.

 

Με το πρώτο φως της ημέρας τα αεροπλάνα ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού από αέρος σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τα μέτωπα της φωτιάς που έκαιγε ανεξέλεγκτα όλο το βράδυ.

Συγκλονιστικές εικόνες από το νησί κατέγραψε το τηλεοπτικό κανάλι ENA CHANNEL.

Δείτε το βίντεο:

Στο νησί επιχειρούν 119 πυροσβέστες με 37 οχήματα, 53 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 11 οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ τα εναέρια μέσα έχουν σταματήσει τις ρίψεις νερού από τις 8 το απόγευμα του Σαββάτου, μετά τη δύση του ηλίου. Με το πρώτο φως της ημέρας πέταξαν και πάλι τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που κατακαίει δασικές εκτάσεις και σπίτια.

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΪ:

Το νησί βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ η φωτιά να έχει κάψει σπίτια στον οικισμό «Καζαβίτι» που είχε εκκενωθεί από το απόγευμα του Σαββάτου. Νωρίς το πρωί της Κυριακής απειλείθηκε το χωριό Θεολόγος που απειλείται άμεσα.

 «Η φωτιά είναι εκτεταμένη, έχει διασπαστεί σε πάρα πολλά μέτωπα και δυστυχώς σε δύο περιοχές έχουμε καμένα σπίτια» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας  βρίσκονται στο νησί και αναμένεται να συμμετάσχουν σε ευρεία σύσκεψη προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση.

Επικοινωνία του Παυλόπουλου με τον δήμαρχο της Θάσου

Στο μεταξύ τη συμπαράστασή του στους κατοίκους της Θάσου εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε τα μεσάνυχτα με τον δήμαρχο Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ–ΜΠΕ ο δήμαρχος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να ενημερωθεί για την εξέλιξη των πυρκαγιών και την πορεία των έργων κατάσβεσης και τόνισε ότι από τη θέση του θα εξαντλήσει κάθε δυνατό μέσο προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο μεγάλος κίνδυνος που έχει πλήξει το νησί. Ευχήθηκε δύναμη και κουράγιο σε όλους τους κατοίκους του νησιού. Σημειώνεται ότι ο κ. Παυλόπουλος επισκέφτηκε τον Ιούνιο το νησί της Θάσου και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων αεροπόρων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, που βρίσκεται στον Πρίνο.