ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία: Ξεπέρασαν τις 220 οι κλήσεις για αντλήσεις στην Αττική και τις 50 στην Ζάκυνθο

Τεράστια προβλήματα άφησε πίσω της η καταιγίδα που έπληξε κυρίως την Αττική και την Ζάκυνθο, αφήνοντάς πίσω της δεκάδες προβλήματα που έγιναν πιο έντονα τα ξημερώματα και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

 

Στην Αττική η Πυροσβεστική δέχτηκε έως τώρα 220 κλήσεις κυρίως από τα Νότια, τα Δυτικά προάστια, το κέντρο της Αθήνας και τα Μεσόγεια.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι τα ξημερώματα χρειάστηκε να γίνει απεγκλωβισμός ενός οδηγού από του αυτοκίνητό του επί της οδού Ευελπίδων στο κέντρο της Αθήνας και άλλων τριών ατόμων από αυτοκίνητο που ακινητοποιήθηκε επί της Λ. Καραμανλή στο Μενίδι.

Αυτή την στιγμή παραμένει κλειστή η οδός Διαδόχου Κων/νου στα Σπάτα από το ύψος της οδού Δημάρχου Χρ. Μπέκα έως το ύψος της οδού Κων. Παλαιολόγου και δυσχέρεια στην κυκλοφορία παραμένει επί της Λ. Κατεχάκη και στα δύο ρεύματα στο ύψος του Στρατόπεδου Σακέτα, εξαιτίας χωμάτινων όγκων που έχουν μαζευτεί στις αριστερές λωρίδες και των δύο κατευθύνσεων.

Πλέον, έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στις εξής οδούς και λεωφόρους που έκλεισαν τα ξημερώματα:

-Οδός Λιοσίων από την οδό Γούσιου έως την Στρ. Καλάρη

-Λ. Δημοκρατίας στις Τρεις Γέφυρες

-Πειραιώς από Χαμοστέρνας

-Λ. Αλεξάνδρας στον κόμβο Αμπελοκήπων

-Λ. Βασιλίσσης Σοφίας στη συμβολή με την οδό Ζαχάροφ

-Στον Βοτανικό στην οδό Αγ. Πολυκάρπου

Απέραντη λίμνη η Ζάκυνθος-Στέλνονται βάρκες και η ΕΜΑΚ από Πάτρα προς ενισχύσεις

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν έντονα και την Ζάκυνθο. Από τα ξημερώματα έως τώρα, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 50 κλήσεις για παροχές βοηθείας και αντλήσεις υδάτων. Στο σημείο ήδη επιχειρούν 20 άντρες της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα ενώ το μεσημέρι θα καταφτάσουν ενισχύσεις από Πάτρα με άντρες της ΕΜΑΚ Πατρών που θα έχουν μαζί τους και βάρκες, καθώς η Ζάκυνθος έχει μετατραπεί σε λίμνη.