Στις συζητήσεις που γίνονται για το ενδεχόμενο συνεργασιών στον χώρο του Κέντρου αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κάνοντας λόγο για έναν χώρο γεμάτο αντιθέσεις, με πολλές συντηρητικές δυνάμεις και πολλούς «αρχηγούς», τονίζοντας όμως πως η χώρα δεν έχει ανάγκη από ένα Κέντρο «σούπα».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real για τις επαφές που έχει με την «Ώρα Αποφάσεων» των Διαμαντοπούλου-Ραγκούση, σημειώνοντας πως στις συζητήσεις τους οι δυο πλευρές έχουν συμφωνήσει πως «το κίνημα του κέντρου περιλαμβάνει το Ποτάμι που είναι μια νέα δύναμη, εκείνους που έχουν θετικό στίγμα από το παρελθόν, που είναι οι τρεις, αλλά και τις νέες δυνάμεις που πρέπει να προστεθούν. Εάν δημιουργήσουμε ένα σχήμα όπου οι καρέκλες θα είναι πιασμένες από τους υπουργούς του παρελθόντος και κάποια στελέχη του Ποταμιού, θα έχουμε αποτύχει. Οι νέες δυνάμεις θα είναι μπροστά και όλοι οι άλλοι θα είμαστε πίσω».
Ερωτηθείς ποιος θα είναι αρχηγός, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι αυτό το αποφασίζει ο ελληνικός λαός.
Αναφερόμενος στην πορεία του Ποταμιού, σημείωσε πως ότι έχει την έγκριση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών στις εκλογές να συνεχίσει. «Εμείς έτσι κι αλλιώς θα συνεχίσουμε, αλλά αυτό που προσδοκούμε είναι να δημιουργήσουμε κάτι μεγαλύτερο» επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος ξεκαθάρισε ακόμη πως δεν τον ενδιαφέρει να επιβιώσει στην πολιτική «ως δεκανίκι κάποιου πολιτικού αρχηγού», απαντώντας ουσιαστικά σε εκείνους που λένε ότι επιδιώκει να είναι στη Βουλή με στόχο να μετάσχει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.
«Τις στιγμές που όλοι μιλούν για ανοίγματα, εννοώ τα άλλα κόμματα, μπορούσα να βρω εύκολα στέγη είτε στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη, είτε στο πλευρό της κυρίας Γεννηματά, είτε και του κ. Τσίπρα. Δεν με ενδιαφέρει να επιβιώσω στην πολιτική ως δεκανίκι κάποιου πολιτικού αρχηγού. Με ενδιαφέρει να ενδυναμώσω τις πολιτικές αρχές του Ποταμιού», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης και συνέχισε:
«Ακόμα και όταν αυτές δεν εκφράζονται μόνο από το Ποτάμι, γιατί τον τελευταίο καιρό αρκετοί παίρνουν νερό από το Ποτάμι, δεν είναι κακό αυτό, αρκετοί παίρνουν συνθήματα, λέξεις που έχουμε πει, προτάσεις που έχουμε πει. Αυτό είναι μία θετική συμβολή και αυτό που με ενδιαφέρει και θα αποδειχθεί και στην πράξη είναι να δώσω ένα άλλο παράδειγμα πολιτικής. Ότι μπήκα, αγωνίστηκα, αν με θέλει ο κόσμος θα με κρατήσει, αν δεν με θέλει ο κόσμος θα πάω σπίτι μου και μάλλον θα πάω σε κάποιες άλλες δουλειές που μπορεί να είναι ακόμα πιο προσοδοφόρες για μένα».
Αναφερόμενος στα μέτρα της συμφωνίας για το κλείσιμο της αξιολόγησης, ο Σταύρος Θεοδωράκης εκτίμησε πως αυτά θα ψηφιστούν από την κυβερνητική πλειοψηφία και διευκρίνισε πως αν έρθουν στη Βουλή μεμονωμένα, κάποια ίσως τα ψηφίσει και το κόμμα του.
«Με την έννοια ότι κάποιοι από την κυβερνητική πλειοψηφία θα πουν την τελευταία στιγμή ότι δεν ψηφίζουμε, ας ψηφίσει το Ποτάμι που έχει βοηθήσει σε άλλα κοινωνικά ζητήματα που ήταν σημαντικά και κάποιοι δεν τόλμησαν να τα ψηφίσουν δεν είναι τέτοια περίπτωση. Αυτή η διαπραγμάτευση γίνεται με την ευθύνη μίας κυβέρνησης και μίας κυβερνητικής παρέας, επιτρέψτε μου, ενώ είχε προειδοποιηθεί ότι θα έπρεπε να είχε άλλους ρυθμούς και άλλες προτεραιότητες. Από τη στιγμή λοιπόν που είχαμε προειδοποιήσει δεν είναι δυνατόν να πάμε εμείς τώρα και να ψηφίσουμε τη δική τους διαπραγμάτευση», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Πρόσθεσε μάλιστα πως «αν τα μέτρα έρθουν ως μεμονωμένα, ώστε να μπορούμε να εκτιμήσουμε ποια θεωρούμε θετικά για την οικονομία μας, τότε θα ψηφίσουμε με βάση τις αρχές μας. Κάποια θα τα ψηφίσουμε και κάποια δεν θα τα ψηφίσουμε. Αν όμως έρθουν με ένα άρθρο που λέει “αυτά συμφωνήσαμε, ψηφίστε τα”, δεν θα ψηφίσουμε. Είναι απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».