Mε ένα λιτό κείμενο η δημοσιογράφος Λώρη Κέζα γνωστοποιεί την αποχώρησή της από τον ΔΟΛ και τη δημοσιογραφία, ευχαριστώντας «από καρδιάς τον Σταύρο για τις ευκαιρίες» που της έδωσε. Γράφει συγκεκριμένα η Λώρη Κέζα: "Ένας αποχαιρετισμός στο Βήμα και στη δημοσιογραφία. Ευχαριστώ από καρδιάς τον Σταύρο Ψυχάρη για τις ευκαιρίες που μου έδωσε, τους συναδέλφους με τους οποίους μοιραστήκαμε τη ζωή μας και φυσικά όλους τους αναγνώστες που με τίμησαν με την προσοχή τους. Να είστε καλά!"
Η Κέζα συνοδεύει τον αποχαιρετισμο της με το τελευταίο(;) κείμενό της που δημοσιεύτηκε στο.. περιοδικό BHmagazino το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017 υπό τον τίτλο "Ο μπλε κάδος της ενημέρωσης".
Η Λώρη Κέζα μέσω κειμένου της στο fb στα τέλη Ιανουαρίου (αναφέρθηκε και από τον Τσίπρα στη Βουλή) είχε ασκήσει σκληρή κριτική για την γραμμή και τα λάθη της εφημερίδας «Το Βήμα» αναφέροντας μεταξύ άλλων: Το Βήμα έπαιρνε το μέρος του τραπεζίτη, προσπερνώντας τα όλα αυτά ως δευτερεύοντα. Ακόμα κι όταν ο τραπεζίτης ήταν απατεώνας. Ο δημοσιογράφος δεν είναι φιλαράκι κανενός, δεν παίρνει το μέρος κανενός, δεν διαφημίζει, δεν συγκαλύπτει. Το Βήμα έχασε την αξιοπιστία του λιβανίζοντας ένα στρεβλό τραπεζικό σύστημα. Και η στρέβλωση κατάπιε την εφημερίδα.
Ολόκληρη η ανάρτηση της Λώρη Κέζα
«Το Βήμα είχε ξεχάσει να κρίνει τις τράπεζες και να τις ελέγχει δημοσιογραφικά. Δεν έβαζε στο πρωτοσέλιδο τις παράνομες και καταχρηστικές πρακτικές τους. Σε μια περίοδο όπου σε κάθε σπίτι δινόταν μια μάχη με τις τράπεζες, το Βήμα έγραφε λιβανωτούς για κερδοφορίες που ήταν εντελώς έξω από την παγκόσμια κλίμακα τραπεζικής ανάπτυξης.
Υπάρχουν εκατοντάδες δικαστικές αποφάσεις για μονομερή αύξηση των τόκων, για παράνομα «έξοδα φακέλου», για καταστρατήγηση της διαφάνειας σε κυμαινόμενο επιτόκιο, για επιβολή εξόδων στην παρακολούθηση καταθέσεων, για πρακτικές παρενόχλησης, κι άλλα, κι άλλα. Αυτά ήταν πάντα στο περιθώριο της δημοσιογραφικής έρευνας. Το Βήμα έπαιρνε το μέρος του τραπεζίτη, προσπερνώντας τα όλα αυτά ως δευτερεύοντα. Ακόμα κι όταν ο τραπεζίτης ήταν απατεώνας..
Το Βήμα δεν άσκησε επαρκή, αυστηρή κριτική στην αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος. Δεν έκρινε σε βάθος τις κυβερνήσεις που πριμοδότησαν με δισεκατομμύρια ευρώ τους θεσμικούς τοκογλύφους. Δεν πήρε θέση απέναντι στα στελέχη των τραπεζών που πέτυχαν το ακαταδίωκτο για τα τυχόν λάθη τους.
Νόμιζαν ορισμένοι ότι επειδή τρώνε και πίνουν με τους τραπεζίτες, γίνονται φιλαράκια τους. Καμάρωναν για τις γνωριμίες τους, επαίρονταν για την πρόσβαση που έχουν «στο σύστημα». Επέτρεψαν σε συντάκτες να μπουν στα μισθολόγια των τραπεζών_ επέτρεψαν ή ανέχτηκαν, το ίδιο είναι. Μικρή πόλη, όλοι ξέρουμε. Ένα σύμπλεγμα από μικρά και μεγάλα ατομικά συμφέροντα, αυτή ήταν η προσέγγιση αντί του αληθινού ρεπορτάζ.
Δεν υπάρχει επιλογή στο ερώτημα «να είμαστε με την πλευρά των τραπεζών ή με την πλευρά των καταναλωτών». Ο δημοσιογράφος δεν είναι φιλαράκι κανενός, δεν παίρνει το μέρος κανενός, δεν διαφημίζει, δεν συγκαλύπτει. Το Βήμα έχασε την αξιοπιστία του λιβανίζοντας ένα στρεβλό τραπεζικό σύστημα. Και η στρέβλωση κατάπιε την εφημερίδα.»
zournalistas.blogspot.gr