Σήμα κινδύνου εκπέμπει η Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών καθώς η υποχρηματοδότηση σε συνδυασμό με την υποστελέχωση που αντιμετωπίζει σε εκπαιδευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό δημιουργούν πρόβλημα στη συνοχή και στην εύρυθμη λειτουργία της σχολής.
Παρόλο που διαθέτει 220 μονάδες εξυπηρετώντας ετησίως περίπου 5.000 ενηλίκους και 2.500 παιδιά, η σχολή αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα.Τα έσοδά της που κατατέθηκαν στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Ερευνας, το προοηγούμενο έτος ανήλθαν στα 1,18 εκατ. Ευρώ ενώ να σημειωθεί πως από αυτά, ούτε ένα ευρώ δεν προέρχεται από κρατική χρηματοδότηση.
Το τελευταίο έτος που η Οδοντιατρική Σχολή ενισχύθηκε οικονομικά με τη διαδικασία της τακτικής χρηματοδότησης ήταν το 2014, όταν έλαβε περίπου 400.000 ευρώ. Ωστόσο τα έξοδά της υπολογίζονται σε 630.000 ευρώ ετησίως.
«Γίνεται αντιληπτό ότι το υπουργείο Παιδείας οφείλει να αναλάβει τη μισθοδοσία των συμβασιούχων» σημειώνει μιλώντας στα Νέα της Πέμπτης ο πρόεδρος της Σχολής, Γιώργος Ηλιάδης, συμπληρώνοντας: «Η Πολιτεία να αντιληφθεί ότι οι Οδοντιατρικές Σχολές προσφέρουν κοινωνικό έργο και ανεβάζουν το επίπεδο του ΕΚΠΑ στις διεθνείς αξιολογήσεις, αλλά έχουν και υψηλό κόστος λειτουργίας για την εκπαίδευση των φοιτητών .Η Σχολή έχει πάγιες και επιτακτικές ανάγκες για μόνιμο προσωπικό. Σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, η αναλογία καθηγητών και φοιτητών θα έπρεπε να είναι ένας προς τέσσερις, στην πράξη όμως είναι ένας προς δέκα».