Προκλητικός για ακόμη μια φορά εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ξυπνώντας μνήμες μικρασιατικής καταστροφής, αναφέροντας πως οι Τούρκοι έριξαν τους Έλληνες στη θάλασσα.
Το σχόλιο του Ερντογάν ήρθε σε απάντηση των δηλώσεων του βουλευτή του κεμαλικού CHP Χιουσνού Μποζκούρτ, ότι θα ρίξουν στη θάλασσα όσους στηρίξουν το «ΝΑΙ» αν επικρατήσει το «ΟΧΙ» στο τουρκικό δημοψήφισμα, που θα διεξαχθεί στις 16 Απριλίου.
«Ποιος είσαι εσύ; Να μάθεις τα όριά σου! Εσένα δεν θα σε αφήσουν να μπεις καν στην Σαμψούντα, ούτε στην Αμάσεια, ούτε στη Σεβάστεια. Εκεί δεν μπορείς να περπατήσεις εσύ. Βρε ανάγωγε, αυτός ο λαός (ο τουρκικός) είναι Έλληνες, νομίζεις; Εμείς ήμασταν που ρίξαμε τους Έλληνες στη θάλασσα. Ο αρχηγός του κόμματός σου λέει ‘δεν το βρίσκω σωστό’. Μην το λες μόνο, διέγραψε τον τελείως (από το κόμμα) αυτόν τον άνθρωπο. Αυτό ονομάζεται διαμελισμός. Διαμελίζει τη χώρα αυτός»,υποστήριξε ο τούρκος πρόεδρος.