ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Η εκλογή ηγεσίας από τη βάση είναι το μεγάλο βήμα

Η Φώφη Γεννηματά απευθυνόμενη, το μεσημέρι, στα στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που συγκροτούν την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, στα τέλη Ιουνίου, πρότεινε συγκεκριμένα βήματα για την ίδρυση νέου ενιαίου πολιτικού φορέα της ευρύτερης Κεντροαριστεράς. 

Σύμφωνα με την πρόταση της κ. Γεννηματά, το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα εισηγηθεί προς τα κόμματα τα επόμενα βήματα και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και ολοκλήρωσης της πορείας προς το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα. 

Τα πολιτικά κόμματα και οι φορείς της ΔΗΣΥ μέσα σε εύλογο χρόνο, παίρνουν τις αποφάσεις τους ως προς τη μορφή του φορέα. (πολυκομματικός ή όχι). Στη συνέχεια θα προχωρήσει η εκλογή επικεφαλής από τη βάση. «Πάμε σε εκλογή. Οι κάλπες στη βάση είναι το επόμενο μεγάλο βήμα. Με βάση το μητρώο που δημιουργείται, προχωρούμε στο Ιδρυτικό Συνέδριο και την εκλογή οργάνων», τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προσδιορίζοντας ως χρονική κατάληξη όλων των διαδικασιών τις αρχές του 2018 υπό την αίρεση απρόβλεπτων πολιτικών εξελίξεων.

Η κ. Γεννηματά επιπλέον τόνισε ότι το Συνέδριο θα συζητήσει τη φυσιογνωμία και την στρατηγική για «ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό, ευρωπαϊκό, κεντροαριστερό πολιτικό φορέα, με σαφείς διαχωριστικές γραμμές τόσο απέναντι στον εθνολαϊκισμό των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, όσο και απέναντι στην συντηρητική παράταξη. Δεν χρειάζεται ο τόπος έναν άχρωμο μεσαίο χώρο, παρακολούθημα και συμπλήρωμα είτε του ενός, είτε του άλλου. Χρειαζόμαστε ένα κόμμα που ως ρεύμα πλειοψηφίας θα επηρεάσει καθοριστικά τις πολιτικές εξελίξεις. Σ' αυτή την πορεία θέλουμε να συναντηθούμε με όλους αυτούς που επιθυμούν να είναι συναγωνιστές στις προσπάθειές μας».

Επίσης ανέφερε ότι θα τεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων το «Σχέδιο Ελλάδα», που μπορεί να γίνει η βάση ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης με άξονα τη νέα ανάπτυξη που χρειάζεται η χώρα. «Στόχος μας είναι να δείξουμε τον εναλλακτικό δρόμο για την οριστική υπέρβαση της κρίσης. Γιατί δεν αρκεί να πάμε μόνο από αρνητικούς σε θετικούς ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ. Δεν αρκεί μόνο να αυξηθούν η ρευστότητα στην αγορά και οι εξαγωγές και να έρθουν κάποιες ξένες επενδύσεις. Απαιτείται πραγματική αναστροφή του αναπτυξιακού σχεδιασμού ώστε να αντιμετωπιστούν οι διαρθρωτικές μας αδυναμίες που παγιώνουν τις ανισότητες και μας αφήνουν εκτεθειμένους στους κινδύνους μιας νέας κρίσης», είπε η κ. Γεννηματά και κατέκρινε έντονα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για τη συμφωνία που κατέληξε με τους εταίρους και κατέθεσε στη Βουλή καθώς το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η παραμονή τους στην εξουσία.

«Πρόκειται για μια συνθηκολόγηση με όρους ηττημένου, για μια συμφωνία καταδίκης της χώρας. Μας έφεραν ένα 4ο Μνημόνιο χωρίς νομιμοποίηση και χωρίς χρηματοδότηση. Ένα μνημόνιο διαρκείας που δεν περιλαμβάνει μέτρα για το χρέος. Αντίθετα προβλέπει υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια. Τα νέα μέτρα υπονομεύουν την προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση και την καταδικάζουν στο δίλημμα Grexit η διαρκής λιτότητα». 

Επίσης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι χτίζει μεθοδικά τη δική του διαπλοκή. «Έχει χάσει το ηθικό πλεονέκτημά του. Αφού απέτυχε με τον Καλογρίτσα να φτιάξει το ΣΥΡΙΖΑ channel, συνεχίζει τώρα με άλλον επιχειρηματία στον οποίο χαρίζει δεκάδες εκατ., την προσπάθεια ελέγχου των μέσων ενημέρωσης.
Έστρεψε τα πυρά και κατά της ΝΔ λέγοντας: «Η λύση στα προβλήματα της χώρας δεν μπορεί να είναι η παλινόρθωση της Δεξιάς, ούτε έχει αποτέλεσμα "μέτωπο" με τη Νέα Δημοκρατία. Δεν έχουμε αυταπάτες. Η σκληρή κριτική απέναντι στην κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε τις πολιτικές και ιδεολογικές μας διαφορές από τη ΝΔ. Τη συντηρητική ΝΔ που υπερασπίζεται σκληρά την καταστροφική για τη χώρα πολιτική της περιόδου 2004- 2009 του κ. Καραμανλή».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ