Οι επιθέσεις Μητσοτάκη στη δημόσια τηλεόραση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής του, επειδή δεν κρύβει ειδήσεις όπως το απλήρωτο δάνειό του και η δίκη της Siemens, είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς μιλώντας Στο Κόκκινο και στο Στάθη Σχινά. Αν θέλει η αντιπολίτευση να συνεχίσει να ζητά εκλογές σαν τα συμπαθέστατα χάμστερ που τρέχουν σε ένα κύλινδρο που δεν κινείται, ας συνεχίσει, είπε χαρακτηριστικά, αλλά η χώρα μπαίνει σε νέα φάση.
«Τόσο η αξιωματική όσο και η ελάσσων αντιπολίτευση έχει μία κεκτημένη ταχύτητα από την προηγούμενη φάση των εσωτερικών και διεθνών πολιτικοοικονομικών εξελίξεων … στη δική τους ατζέντα είχε κατισχύσει η προσδοκία της εκτροπής, της μη συμφωνίας με τους εταίρους και της ανατροπής της κυβέρνησης», είπε ο κ. Παππάς.
«Δεν ξέρω εάν θα συνειδητοποιήσουν σύντομα ότι συνολικά η χώρα βαίνει σε μία καινούργια φάση, είναι πολιτικό πρόβλημα που τους αφορά. Εάν θέλουν, όπως τα συμπαθέστατα χάμστερ, να τρέψουν μέσα σε κυλίνδρους που δεν μετακινούνται και να ζητούν εκλογές και να προσδοκούν ανατροπή της κυβέρνησης σε καθημερινή βάση, ας το συνεχίσουν», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος σχολιάζοντας τα περί «ΥΕΝΕΔ» που ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην κρατική τηλεόραση, είπε ότι «οι επιθέσεις στη δημόσια τηλεόραση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής του κ. Μητσοτάκη, δεν μπορεί κανείς να τις δει αποσπασματικά. Η δημόσια τηλεόραση είναι φορέας που δεν έχει την πολυτέλεια να κρύβει ειδήσεις όπως το απλήρωτο δάνειο του κ. Μητσοτάκη, ή να κρύβει κάτω από το χαλί τη δίκη και τις εξελίξεις για την υπόθεση της Siemens, αυτά ενοχλούν … είναι μία αποτυχημένη προσπάθεια εκτέλεσης συμβολαίου υπέρ πάρα πολύ συγκεκριμένων συμφερόντων».
Σε νέα φάση η χώρα και η κυβέρνηση
Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, «σε κάθε περίπτωση, είμαστε σε νέα φάση και για την κυβέρνηση, από την οποία οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις των πολιτών αυξάνονται, καθώς τελειώνει το πολιτικό «μεδοδούλι-μεροφάι» να κλείσει η διαπραγμάτευση», συνέχισε ο υπουργός, καθώς πλέον «οι εταίροι μας έχουν αναλάβει δέσμευση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και καλούνται να είναι συνεπείς … πρέπει πολιτικοί και ΜΜΕ να μπούμε στη διαδικασία να συζητάμε μεσοπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα».
Κατά τον ίδιο, «η Ελλάδα φαίνεται να βγαίνει από μία μακροχρόνια οικονομική κρίση … το στρατηγικό ερώτημα είναι τι αντιλαμβανόμαστε ότι έχει συμβεί όλα αυτά τα χρόνια και πού θέλουμε να πάμε σαν χώρα, λαός, κοινωνία … θα αναπαράξουμε ίδιες και χειρότερες ανισότητες όπως πριν; ποιος θα είναι ο στρατηγικός ρόλος της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή, θα είναι τυφλό παρακολούθημα των προτεραιτότητων της γερμανικής ηγεσίας ή θα αναπτύξει πολυδιάστατο ρόλο και θα αξιοποιήσει τη θέση της στο χάρτη, το ρόλο που μπορεί να παίξει στη διεθνή οικονομία;»
«Μπροστά σε αυτά, ο ελληνικός λαός έχει δύο πολύ καθαρές επιλογές μπροστά του: το δρόμο της δίκαιης ανάπτυξης ή του ακροδεξιού νεοφιλελευθερισμού της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη», τόνισε ο κ. Παππάς.
Σταθεροποίηση της οικονομίας και ομαλοποίηση της χρηματοδότησης
Όσον αφορά μία δοκιμαστική έξοδο στις αγορές το επόμενο διάστημα, ο κ. Παππάς είπε ότι «νόημα θα έχει να κάνουμε οποιαδήποτε προσπάθεια ομαλοποίησης της χρηματοδότησης της οικονομίας, είτε από τις αγορές είτε από τη συμφωνία με τους θεσμούς … για εμάς, η έξοδος στις αγορές είναι ένα μέσο για να πετύχουμε οικονομική και κοινωνική σταθεροποίηση, να ομαλοποιηθεί η χρηματοδότηση για να ασκήσουμε τις πολιτικές που έχει ανάγκη η κοινωνία …όχι σαν την κυβέρνηση Σαμαρά των δεκάδων δισ. λιτότητας για να πειστούν ακόμη και «στημένα» οι αγορές το 2014 … θέλουμε, προσπαθούμε και πετυχαίνουμε σταδιακά την σταθεροποίηση της οικονομικής δραστηριότητας και την ομαλοποίηση της ελληνικής οικονομίας και του χρέους … κομμάτι της είναι και η συμφωνία με τους εταίρους».
Όπως εκτίμησε, «οι συσχετισμοί αυτή τη στιγμή είναι υπέρ μίας ευνοϊκής για τις ελληνικές θέσεις λύσεις … όλοι αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν πολιτικοί ανταγωνισμοί και προτεραιότητες που να μην το επιθυμούν αλλά έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι, η Ελλάδα έχει κερδίσει συμμάχους, έχει πείσει φίλους και λιγότερο φίλους για το τι ακριβώς συμβαίνει … αυτός ο πολιτικός ανταγωνισμός θα καταλήξει με λύση ευνοϊκή για τις ελληνικές θέσεις».