Είναι ξεκάθαρα η καλύτερη εποχιακή ανακάλυψη για το καλοκαίρι του 2017. Και όπως όλες οι μεγάλες ανακαλύψεις, έγινε και αυτή κατά τύχη. Όλα ξεκίνησαν με τους επιστήμονες να ζητούν από γνωστό ζαχαροπλάστη, να δημιουργήσει γλυκά από υγρή πολυφαινόλη που έχει συγκεντρωθεί από φράουλες (σ.σ.: για το στόρι, οι πολυφαινόλες είναι ουσίες που βρίσκονται στα φυτά, είναι έγχρωμες και αντιοξειδωτικές και τα προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία και τις μολύνσεις.
Αυτό που δεν περίμενε κανείς και πόσο μάλλον οι επιστήμονες, είναι η «πετρώδης» χημική αντίδραση που εμφάνισε η πολυφαινόλη από τις φράουλες, όταν αναμίχθηκε με το γάλα. Έτσι δημιουργήθηκε ένα παγωτό φράουλα που δεν έλιωνε στο χέρι, ακόμη και όταν το άφησαν για 5 λεπτά κάτω από τον ήλιο και με 38 βαθμούς Κελσίου.
Μπορεί να μην μιλάς ιαπωνικά αλλά από το βίντεο θα βγάλεις άκρη