ΔΙΕΘΝΗ

Ραντεβού έδωσαν Τραμπ και Κιμ – Πότε θα συναντηθούν!

Μετά τις απειλές που έφτασαν στα όρια πυρηνικής… επίθεσης, τώρα ο Κιμ Γιονγκ Ουν απηύθυνε πρόσκληση στον Ντόναλντ Τραμπ να συναντηθούν και ο αμερικανός πρόεδρος συμφώνησε να διεξαχθεί σύνοδος κορυφής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας!

Αυτό ανακοίνωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της προεδρίας της Νότιας Κορέας Τσανγκ Λι Ουνγκ, προσθέτοντας πως η συνάντηση θα γίνει ως τον Μάιο, ενώ σημείωσε την προθυμία του Κιμ να συναντηθεί με τον Τραμπ το συντομότερο δυνατόν.
«Ο Κιμ δεσμεύθηκε ότι η Βόρεια Κορέα θα απόσχει από οποιαδήποτε περαιτέρω δοκιμή πυρηνικού όπλου ή βαλλιστικού πυραύλου», σημείωσε και πρόσθεσε πως ο Κιμ δήλωσε πως δεσμεύεται να καταβάλλει προσπάθεια για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Αν τελικά η συνάντηση πραγματοποιηθεί θα είναι η πρώτη ανάμεσα στους ηγέτες των δύο χωρών. Η προηγούμενη φορά που οι ηγέτες ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας βρέθηκαν κοντά σε ένα τετ α τετ ήταν το 2000 επί προεδρίας Κλίντον αλλά οι τελικές διαπραγματεύσεις δεν ευοδώθηκαν πριν την αποχώρησή του από την προεδρία των ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2001.
Την πραγματοποίηση της συνάντησης επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτησή του στο Twitter επισημαίνοντας ότι οι αμερικανικές κυρώσεις θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι να υπάρξει μια συμφωνία ενώ «η συνάντηση σχεδιάζεται».