Στο αρχείο τέθηκε η δικογραφία για την υπόθεση των ασφαλίστρων κινδύνου ομολόγων του Δημοσίου (credit default swaps), την περίοδο 2009-2010 μετά από οκτώ χρόνια εισαγγελικής έρευνας . Η υπόθεση που ξεκίνησε να ερευνάται από τον Εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα μετά από μηνυτήρια αναφορά, αφορούσε αιτιάσεις ότι διεθνής εταιρία διαχείρισης που προμηθεύτηκε CDS από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κερδοσκόπησε πιθανότατα εκμεταλλευόμενη και εσωτερική πληροφόρηση που είχε από τον αδελφό του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε ο κ. Κορέας δεν προέκυψε καμία σύνδεση του κ. Ανδρέα Α. Παπανδρέου, με την διεθνή εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Unigestion SA που προμηθεύτηκε τα CDS ,ενώ δεν διαπιστώθηκε κερδοσκοπική ενέργεια στην υπόθεση. Ο Εισαγγελέας βασίστηκε ως προς το θέμα του αν υπήρξε ή όχι μεθόδευση και χειραγώγηση των οικονομικών στοιχείων με στόχο την κερδοσκοπία και σε πόρισμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς το οποίο δεν διαπίστωσε κινήσεις για τεχνητή αύξηση στις αποδόσεις .
Ο Εισαγγελέας είχε ζητήσει το 2012 την αρχειοθέτηση του σκέλους της δικογραφίας που αφορούσε ενδεχόμενη σύνδεση του κ. Α. Παπανδρέου με την υπόθεση, αποφαινόμενος ότι είναι ατεκμηρίωτες οι εναντίον του καταγγελίες. Η κρίση αυτή του κ. Κορέα είχε αμφισβητηθεί από τον τότε προϊστάμενο της Οικονομικής Εισαγγελίας Γρηγόρη Πεπόνη ο οποίος και έδωσε εντολή να συνεχιστεί η έρευνα προκειμένου να αναζητηθεί όλη η διαδρομή των CDS στο επίμαχο χρονικό διάστημα. Ο κ. Πεπόνης ζήτησε από τον Εισαγγελέα να επικεντρωθεί στα προϊόντα που είχε αγοράσει η Unigestion ώστε να διαπιστωθεί αν η επίμαχη επένδυση της συνδεόταν με τυχόν εσωτερική πληροφόρηση της συγκεκριμένης εταιρείας αλλά και αν αφορούσε πιθανά κερδοσκοπικές κινήσεις.
Η αρχειοθέτηση της υπόθεσης των CDS έγινε με την σύμφωνο γνώμη της νυν Εισαγγελέως Οικονομικού Εγκλήματος Μαριάννας Ψαρουδάκη.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ