«Εμείς δεν έχουμε αποτρέψει κάποιον να συμμετάσχει ούτε έχουμε προτρέψει κάποιον να ενισχύσει τον όγκο των συλλαλητηρίων. Κατά συνείδηση αποφασίζει κάθε πολίτης και βουλευτής σε τοπικό επίπεδο» δήλωσε ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στον Realfm.
Ερωτηθείς για τη συνέντευξη του κ. Κοτζιά απάντησε «Εμείς ως ΝΔ έχουμε ξεκαθαρίσει ότι έπρεπε από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου να λειτουργήσουν με αυτονόητη σοβαρότητα και υπευθυνότητα που θα περίμενε κανείς σε κρίσιμα εθνικά θέματα. Όμως έχουμε μια προσπάθεια διαχείρισης του θέματος κατά τρόπο επιπόλαιο του κ. Κοτζιά»
«Στα εθνικά θέματα η ΝΔ δεν κάνει σκόντο ούτε τα βάζει στο τραπέζι της μικροκομματικής στρατηγικής, όπως ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος» τόνισε.