ΔΙΕΘΝΗ

Ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση με θανατηφόρα ουσία!

Στη σύλληψη ενός Τυνήσιου τον οποίο βαρύνει η υποψία ότι έφτιαχνε βιολογικά όπλα και πιθανότατα σχεδίαζε μια τρομοκρατική ενέργεια στη Γερμανία, προχώρησε η γερμανική αστυνομία.

Ο 29χρονος, ο οποίος κατονομάστηκε ως Σιφ Αλλάχ Χ., συνελήφθη στην Κολονία, στο δυτικό τμήμα της Γερμανίας, αφού βρέθηκε στο διαμέρισμά του ρικίνη κατά τη διάρκεια έρευνας αργά το βράδυ της Τρίτης.
Η ανάλυση της υπόθεσης δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, σημείωσε ο επικεφαλής της BfV σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται στο φύλλο της Rheinische Post που κυκλοφορεί σήμερα, όμως «η συνολική εικόνα με βάση τα στοιχεία που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής είναι πως πιθανότατα απετράπη μια τρομοκρατική ενέργεια».
Ο νεαρός είχε αρκετή πρώτη ύλη στο διαμέρισμά του για να παρασκευάσει από 250 ως 1.000 εξαιρετικά τοξικές δόσεις ρικίνης, ανάλογα με τον τρόπο χρήσης τους, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Οι υπηρεσίες ασφαλείας ειδοποιήθηκαν ότι συνέβαινε κάτι ύποπτο όταν ο άνδρας παρήγγειλε 1.000 σπόρους ρίκινου, που περιέχουν ρικίνη, και μια ηλεκτρική μηχανή κοπής καφέ μέσω Διαδικτύου.
Στις αρχές Ιουνίου είχε ήδη καταφέρει να παρασκευάσει ρικίνη, μια εξαιρετικά θανατηφόρα ουσία ακόμη και σε πολύ μικρές δόσεις.