Ότι υπάρχουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα που καταγγέλλουν κυβερνητικά στελέχη, παραδέχθηκε ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα και συμπλήρωσε ότι «τέτοια περιστατικά έχουμε δυστυχώς στην Ελλάδα, πριν και μετά τη μεταπολίτευση».
«Υπάρχουν συμφέροντα που μοναδικό σκοπό έχουν να ρίξουν την κυβέρνηση» κατηγγειλε ο Υπουργός Περιβάλλοντος Πανος Σκουρλετης κάνοντας λόγο για «πολιτική του εκτίμηση».
Κληθείς να συγκεκριμενοποιήσει, για την περίπτωση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Γιώργου Λαζαρίδη, διερωτήθηκε «γιατί ξαφνικά ο Λαζαρίδης έκανε αυτή την τοποθέτηση και δεν την έκανε πριν μέρες, όπως ο Δημήτρης Καμμένος. Ανακάλυψε ξαφνικά ότι έχει συνειδησιακό πρόβλημα;».
Ο Πάνος Σκουρλέτης εκτίμησε ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία δε θα χαθεί. Εκτιμώ ότι δε θα υπάρξουν άλλες διαρροές, αλλά υπάρχουν και εφεδρείες», απαντώντας στο τι θα γίνει στην περίπτωση αποχώρησης και άλλων βουλευτών από την ΚΟ των ΑΝΕΛ.