GOOGLE NEWS

ΝΔ για προσφυγικό: Η Ελλάδα περιθώριο της Ευρώπης με υπογραφή Τσίπρα

Την εντονότατη ανησυχία τους εκφράζουν στη Ν.Δ μετά τις τελευταίες πληροφορίες, ότι ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει δηλώσει σε συνέντευξή που παραχώρησε στον διεθνή τύπο, ότι είναι πρόθυμος  να διευκολύνει την Αγγέλα Μέρκελ στα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της χώρας της , ενισχύοντας την θέση για επιστροφή μεταναστών στις χώρες εισόδου.

  • ΤΗΣ ΛΙΝΑΣ ΚΛΕΙΤΟΥ

Η Γερμανίδα Καγκελάριος που επιχειρεί να ενεργοποιήσει το Δουβλίνο 2, σύμφωνα με πληροφορίες, «έχει φάει πόρτα» από όλες τις χώρες του Νότου, εκτός από την Ελλάδα και τον κ. Τσίπρα που  σύμφωνα με πληροφορίες, επιχειρεί να προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες, αποδεχόμενος, την ανατροπή ακόμα και των προηγούμενων αποφάσεων των ευρωπαϊκών οργάνων

Κατ ουσίαν αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα είναι μόνο χώρα εισόδου, αλλά θα επιστρέφουν σε αυτή και εκείνοι που έχουν μεταβεί στις άλλες ευρωπαικές χώρες.

Όπως επισημαίνουν,  αυτό θα καταστήσει την Ελλάδα, όχι απλά αποθήκη ανθρώπινων ψυχών, αλλά το περιθώριο της Ευρώπης σε μια κρισιμότατη χρονικά συγκυρία για τον τόπο. Ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος από χθες, πραγματοποιεί στο Βερολίνο σειρά υψηλότατων επαφών με παράγοντες της Γερμανικής πολιτικής σκηνής, με ατζέντα κυρίως οικονομική,  σε κάθε ευκαιρία ζητά  την άμεση εφαρμογή της απόφασης για την ενίσχυση της φύλαξης στα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης,  με 10 χιλιάδες συνοριοφύλακες και την αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών χορήγησης ασύλου που θα ισχύουν για όλη την Ε.Ε.. Επίσης υπογραμμίζει ότι είναι απαραίτητος ο διαχωρισμός στη διαχείριση των υποθέσεων «παράτυπων μεταναστών» και προσφύγων, όπως και «ποιοτική διαχείριση» των σχετικών πόρων που διατίθενται από την Ε.Ε.

Πάγια θέση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης λένε υψηλόβαθμα, στελέχη, είναι  ότι  η Ελλάδα είναι από τις χώρες που έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος και ζητά  από τους  εταίρους της  στην Ευρώπη να επιδείξουν  αλληλεγγύη σε όλα τα επίπεδα. Επίσης εκτιμούν ότι είναι αδιανόητο  να υπάρχουν χώρες στην ευρωπαϊκή οικογένεια που αρνούνται να αναλάβουν μέρος του βάρους που σηκώνει η Ελλάδα και χώρες του νότου . Μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο θεωρούν ότι αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, τότε  οι περικοπές στα κοινοτικά κονδύλια που λαμβάνουν οι χώρες του Βορρά. Καθιστούν την πρόταση Μακρόν, για περικοπή κονδυλίων, μονόδρομο.

Στη Ν.Δ εξακολουθούν να καταλογίζουν στην κυβέρνηση Τσίπρα βαρύτατες ευθύνες για το γεγονός ότι άνοιξε τα σύνορα και δημιούργησε ένα πρόβλημα που αδυνατεί να διαχειριστεί καθώς ακόμη και σήμερα είναι ανίκανη να  διαχωρίσει τους πρόσφυγες από τους παράτυπους μετανάστες. Απόδειξη τούτου είναι, ότι καταγράφονται συνεχή επεισόδια ανάμεσα σε πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες σε όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα και να διογκώνεται το αίσθημα της ανασφάλειας των Ελλήνων πολιτών και να πλήττεται  η εικόνα της χώρας.

Αυτό που ζητούν στην Αξιωματική Αντιπολίτευση και προτείνουν ως το μοναδικό τρόπο ουσιαστικής αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης αποτυπώνεται σε πέντε σημεία
 

  • Στην διαμόρφωση συγκροτημένης πολιτικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας κατανομής βαρών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης με δίκαιο επιμερισμό των βαρών σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και έναν ενιαίο κανονισμό ασύλου που θα προέλθει μετά από επαναξιολόγηση του Κανονισμού του Δουβλίνου.
  • Στην αποτελεσματική φύλαξη και προστασία των συνόρων της χώρας, στην ξηρά και στη θάλασσα, τα οποία είναι και σύνορα της Ευρώπης. Άμεση εφαρμογή της απόφασης για την ενίσχυση της φύλαξης στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, με 10.000 συνοριοφύλακες.
  • Επιτάχυνση της διαδικασίας χορήγησης ασύλου, διάκριση μεταξύ προσφύγων και παράτυπων μεταναστών και δημιουργία κλειστών κέντρων φιλοξενίας για τους παράτυπους μετανάστες.
  • Στην απόλυτη διαφάνεια  διαχείρισης του εθνικού και ευρωπαϊκού χρήματος και στην αυστηρή οριοθέτηση του ρόλου των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Άρα πιστοποιημένο Μητρώο όλων των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και ξεκάθαρο έλεγχο των δραστηριοτήτων που αναπτύσσουν.
  • Στην  στήριξη των τοπικών κοινωνιών και των νησιών που έχουν  υφίστανται  οικονομική επιβάρυνση, με  εκπόνηση και εφαρμογή συγκεκριμένου αναπτυξιακού εργαλείου, για να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητά τους, το οποίο θα περιλαμβάνει και  αντισταθμιστικά οφέλη.