ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκαθάρισε ο Τζανακόπουλος ποιος θα διαχειριστεί τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν!

Από την πρώτη στιγμή ξένα κράτη, επιχειρήσεις, αλλά και απλοί πολίτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό εξέφρασαν τη βούληση και την επιθυμία να προσφέρουν. 

Για τη διαχείριση των χρημάτων, η κυβέρνηση αποφάσισε το άνοιγμα ειδικού λογαριασμοί στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, το Ελληνικό Δημόσιο συμμετέχει στο λογαριασμό με εισφορές 20 εκατ. ευρώ από τον ΟΑΕΔ, 10 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Οικονομικών ενώ ήδη η Ελληνική Βουλή έχει αποφασίσει τη συμμετοχή της με επιπλέον 10 εκατ. ευρώ, ενώ στόχος είναι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ. 

Όργανο διαχείρισης του λογαριασμού είναι τριμελής επιτροπή με την συμμετοχή του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη και του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου. 

Ο έλεγχος θα γίνεται ετησίως από ορκωτούς λογιστές που θα τοποθετεί ο υπουργός Οικονομικών, οι οποίοι θα καταθέτουν το πόρισμα στο ελεγκτικό συνέδριο.